Opta moet harder optreden tegen KPN

Negen telecom- en internetaanbieders, verenigd in de ACT (Associatie van Competitieve Telecomoperators), vinden dat de Opta te zachtzinnig optreedt tegen KPN. In hun ogen pleegt laatstgenoemde 'machtsmisbruik'.

De negen leden van de ACT, waaronder Versatel, BBned, Tiscali en Wanadoo, vinden dat KPN de besluiten van de telecomwaakhond Opta te vaak traineert. "Het kan maanden duren voordat KPN uitvoering geeft aan een besluit van de Opta", zegt Feyo Sickinghe, secretaris van de ACT. "De enige die daar voordeel bij heeft, is KPN."
 
De ACT vindt zich in zijn beweringen gesterkt door een onderzoek naar de handhaving door de Opta, uitgevoerd door het Instituut voor Informatierecht (IViR). Volgens het IViR is er het nodige aan te merken op de werkwijze van de Opta.
"Een coherente toepassing bij de handhaving ontbreekt", concludeert het IViR. "Er is onduidelijkheid over de vraag wanneer tot handhaving wordt overgegaan en doorlooptijden van handhavingsprocedures zijn lang."
 
Het IViR steekt echter niet alleen het belerende vingertje op naar de Opta. Ook de telecom- en internetaanbieders hebben debet aan de onstane situatie. Zij moeten sneller amok maken als ze vinden dat KPN een 'handhavingsbesluit van de Opta traineert.


 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-11T11:23:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.