In 2011 worden 63,3 miljoen tablets verkocht

Dit artikel delen:

In het derde kwartaal van 2011 steeg het aantal verkochte tablets met 23,9 procent naar 18,1 miljoen eenheden, aldus onderzoeksbureau IDC. De marktvorser verwacht dat er in 2011 in totaal 63,3 miljoen eenheden worden verkocht. Er is niet alleen meer vraag naar tablets van Apple iOS, maar ook naar tablets die werken op Android.

Apple deed in het afgelopen derde kwartaal goede zaken met de verkoop van tablets, aldus onderzoeksbureau IDC. Apple wist 11,1 miljoen eenheden te verkopen. Dat is meer dan de 9,3 miljoen tablets die in het tweede kwartaal werden verkocht. Het marktaandeel van Apple daalde echter van 63,3 procent in het tweede kwartaal naar 61,5 procent in het derde kwartaal. Voor het vierde kwartaal verwacht IDC opnieuw goede verkoopcijfers van Apple. Dat komt doordat er steeds meer apps voor de iPad beschikbaar zijn. Daarnaast worden er steeds meer Apple-winkels geopend in groeimarkten zoals Azië en Australië/Nieuw-Zeeland.

Android OS is ook in trek doordat klanten betaalbare oplossingen zoeken in tijden van economische onzekerheid. Daarom zal het marktaandeel van Android stijgen naar 40,3 procent. Hierdoor zal het marktaandeel van Apple verder terugzakken. Dat komt mede doordat de scherp geprijsde Amazon Kindle Fire-tablet werkt op Android, aldus IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-20T11:47:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.