Opta verscherpt toezicht op KPN

Telecomwaakhond Opta schat het risico dat telecomaanbieder KPN wetgeving overtreedt hoog in en heeft daarom het bedrijf onder verscherpt toezicht geplaatst. Volgens Opta is de beslissing genomen wegens 'geconstateerde gedragingen en overtredingen' van het telecombedrijf, maar verder kan de organisatie weinig loslaten over de inhoud van de zaak.

Het verscherpte toeicht zou niet te maken hebben met de inval van de NMa op 6 december 2011 bij KPN en andere telecomaanbieders wegens mogelijk vorming van een kartel. Opta stelde KPN in 2005 ook onder verscherpt toezicht, toen KPN ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten had gegeven. Het kostte KPN destijds een boete van zeventien miljoen euro. KPN en Opta hebben hierna echter een betere verstandhouding gekregen.

KPN ging bovendien akkoord met een compliance-overeenkomst, die KPN verplichtte maatregelen te nemen om naleving van regels te bevorderen. Pas in juni 2010 besloot Opta het toezicht weer naar 'gewoon' te veranderen. Dat betekent dat dit nieuwe verscherpte toezicht mogelijk jaren aan KPN zal kleven.

KPN verrast

Tegenover persbureau ANP gaf een woordvoerster van KPN aan verrast te zijn door de beslissing van Opta. KPN zegt in een officiële reactie dat het niet in strijd met de wet handelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ach ja, er moeten nog wat targets gehaald worden zo tegen het einde van het jaar en dan is de kans groter dat je het niet zo nauw neemt met die regeltjes ... Lang leve de bonuscultuur!

De put wordt altijd gedempt als het kalf al verdronken is en dat geldt volgens mij hier zeker. Als bedrijven en consumenten door concurrentievervalsing, prijsafspraken en buiten mededinging om opdrachten verkrijgen dan is de schade al toegebracht. Een later opgelegde boete compenseert tenslotte niet de gedupeerden maar spekt alleen de staat.

zou het voor Eelco B nu eindelijk 3 strikes = out worden? of gedogen we dit soort opzichtige fraude nog een paar keer?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-21T10:20:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.