Vodafone gaat mobiele telefoons inzamelen

Dit artikel delen:

Telecomaanbieder Vodafone gaat zich in 2012 bezighouden met het inzamelen van oude mobiele telefoons. Volgens het bedrijf zit er voor veertienmiljoen euro aan goud en zilver in ongebruikte mobieltjes in Nederland. De telecomaanbieder wil een ton aan telefoons inzamelen.

Volgens het bedrijf zijn Nederlanders zich er niet bewust van dat er goud en zilver in mobiele telefoons wordt verwerkt. Daardoor wordt de verkoopprijs van een oude telefoon te laag ingeschat. Er zitten meer dan twintig metaalsoorten in mobiele telefoons, waaronder bekende types als goud, zilver, platina en koper.

Vodafone liet onderzoeken onder 752 Nederlanders van achttien jaar en ouder hoeveel telefoons er in Nederlandse gezinnen zijn die niet worden gebruikt. Dat zijn er ongeveer vijftien miljoen, waarvan de helft bewaard wordt voor als de huidige telefoon stuk gaat.

Een tweede leven

De gemiddelde waarde van een oude mobiel schatten Nederlanders op 14,50 euro, terwijl dat volgens Vodafone rond de 36 euro ligt. 21 procent van de Nederlanders heeft ooit een oud mobieltjes aan een goed doel gedoneerd en 23 procent verkocht zijn niet-gebruikte toestel door.

Vodafone wil de telefoons innemen om ze een tweede leven te geven. Negen op de tien ingezamelde mobieltjes gaan naar ontwikkelingslanden en de rest wordt gerecycled.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laat me weten wanneer die actie begint van Vodafone
Dank u

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-23T15:56:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.