Interesse voor Apple iPad en Windows-tablet

Nederlands huishouden wil goedkopere tablet

Dit artikel delen:

Het aantal tablets in Nederland zal in 2012 exposief groeien, zo stelt onderzoeksbureau TNS Nipo. 82 procent van de Nederlandse huishoudens heeft interesse in het kopen van een tablet, ondanks dat de economie achterblijft. Ze willen wel een goedkope tablet dat niet alleen op Apple iOS werkt, maar ook op Windows.

De achterblijvende economie zorgt er wel voor dat huishoudens meer letten op de prijs van een tablet. Deze mag niet hoger liggen dan driehonderd euro. De Apple iPad is op dit moment nog de grootste in Nederland, maar dat zal in 2012 mogelijk veranderen. Ruim de helft van de ondervraagden zegt liever een bekend besturingssysteem te gebruiken zoals Windows.

Inmiddels heeft 8 procent van de Nederlanders een tablet, waarvan het in 81 procent van de gevallen om een iPad gaat. Mannen zouden de platte pc voornamelijk voor het werk gebruiken, terwijl vrouwen er liever mee op sociale media surfen. Kinderen vinden tablets interessant om op te gamen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Platte PC? PC is een merknaam van IBM. Tegenwoordig bedoelen we met PC een PC-kloon. de Ipad draait op ARM en IOS en heeft met PC's niets van doen..
Het doel van dit artikel is mij niet duidelijk, want de consument kan ook kiezen voor bijv. een Motorola Xoom (€420), Blackberry Playbook (7", €200), Creative ZiiO (10", €190), HTC Flyer (€350) of Samsung Galaxy Tab (€390), Asus EEE pad (€410) etc.. En dus niet alleen de IPad2 (€450). Volgens het onderzoek zouden dus alleen de prijzen van de pads iets moeten zakken. Maar ik mis dus de vertaling naar wat dit concreet betekent de komende tijd (aan de hand van: welke tablet wint er momenteel aan moment, hoe zit het met de strategische plaatsing, welke ontwikkelingen zijn er nog op komst etc.).

Een goedkopere tablet? Graag zelfs, want persoonlijk vindt ik een iPad al te duur, zelfs als die 450 euro kost. Overigens is dat het model met alleen WiFi en slechts 16GB. Maar ook de Samsung Galaxy tablets zijn best aan de prijs. Wil je echter kiezen voor een ander merk, dan is er best veel keus, maar de goedkoopste modellen en merken draaien op Android 2.2, waarvan bekend is dat die versie niet specifiek voor tablets is ontwikkeld. Verder zijn de hele goedkope apparaatjes tergend traag.
Een Windows tablet zou ideaal zijn, kan ik die mooi synchroniseren met de pc en ook gebruik maken van mijn favoriete software. Ik kan heel goed begrijpen dat mensen liever voor Windows kiezen dan Android of IOS. Windows is bekend en vertrouwd, je weet wat je ervan kunt verwachten.
Voor mij is een tablet een soort platte PC (inderdaad door IBM bedacht als type aanduiding), waarop ik een aantal dingen wil kunnen: mailen, chatten, foto's kijken en bewerken, internetten en nog wat eenvoudige dingen. Maar dat hoeft in mijn ogen echt geen 450 tot 900 euro te kosten, want een beetje laptop heeft voor dat geld al heel wat meer mogelijkheden. Een aanraakscherm of een toetsenbord boeit me dan echt niet.

Wat is een tablet eigenljk meer dan een langzame netbook zonder toetsenbord en andere beperkingen. Ze zjn wel handig hoor, maar wat je er allemaal NIET mee kunt doen voor een prijs die fors hoger is dan een netbookje. Een tablet zou wat mij betreft niet meer dan €200 mogen kosten.

@johnnyK Helemaal mee eens!

De tablet zal in 2013 een nieuwe push krijgen als meer leveranciers komen met betaalbare uitvoeringen (7 - 10 inch) met het Android versie 4 operating systeem. De meeste gebruikers hebben voldoende aan een uitvoering met 16 GB en WiFi. Dit is een doelgroep waarbij thuisgebruik zoals op de bank bij de TV de voornaamste prikkel is voor aanschaf waarbij de prijs maximaal € 250,00 mag bedragen is mijn inschatting.

De tablet is geen vervanger van de PC noch van de SmartPhone. Alle drie de systemen zijn aanvullingen op elkaar en hebben een gemeenschappelijk toepassingsgebied, Internet.

Op dit moment werk ik op een HP met WebOS (ga deze nog uitrusten met Android) en merk dat de browser niet compatibel is met veel websites. Dit is een belangrijk punt van aandacht. Spelletjes is van minder belang en dan zullen eenvoudige games zoals Patience oid voldoende zijn voor vermaak. Voor zware games moet je toch een console (Wii, Xbox of Playstation) gebruiken.

Waarom wachten op Windows 8? De tablets met dit OS zullen tegen dezelfde problemen oplopen als WebOS e.d. Belangrijk is de massale acceptatie zodat er veel ondersteuning komt vanuit de Cloud, veel APPS en veel gadgets. Apple doet dit uitstekend door de goede marketing maar kan dit nieuwe segment van gebruikers niet bedienen vanwege de hoge prijs. Leveranciers die nu Android 2.x op de markt brengen zullen door de ervaring die nu wordt opgedaan gebruiken om met goede bruikbare exemplaren op basis van Android 4 flink marktaandeel te pakken. Op dit moment vind ik de Asus de beste keuze als prijs geen issue is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-27T10:35:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.