Samsung is populairste handset in Nederland

Dit artikel delen:

Vooral onder Nokia-klanten worden veel gsm's gebruikt.

Mobiele telefoons van elektronicafabrikant Samsung worden het meestgebruikt in Nederland Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het derde kwartaal van 2011 en onderzoek van Telecompaper onder negentienduizend Nederlanders. Samsung heeft 30 procent van de markt in handen. De groei gaat ten koste van Nokia, al blijft die telefoonfabrikant met 30 procent de grootste in de postpaid-markt.

De helft van de respondenten in het onderzoek gaven aan een smartphone te hebben en dat geldt ook voor Samsung-klanten. Ook Apple en Blackberry worden populairder. Onder Nokia-klanten is met 68 procent duidelijk te zien dat mensen nog veel met gewone gsm's bellen. Nokia-gebruikers zijn vaak wat ouder, terwijl jongeren vooral voor Blackberry-telefoons kiezen.

T-Mobile en iPhone

Gebruikers van Apple, Blackberry en HTC zijn over het algemeen het rijkst en spenderen dan ook het grootste bedrag aan de maandelijkse telefoonrekening. De meeste iPhone-klanten zitten bij T-Mobile, omdat dit bedrijf als een van de eersten het Apple-toestel in Nederland verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo wat een verrassing! Nederlandse public kiest goedkoop boven kwaliteit!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-28T10:09:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.