Windows-app vaker geschikt voor iOS en Android

Dit artikel delen:

Microsoft maakt steeds meer van zijn Windows-software geschikt voor de Apple iOS- en Google Android-besturingssystemen. De softwareleverancier wil hiermee mobiele gebruikers tegemoet komen die steeds vaker applicaties op hun telefoons gebruiken. Zo wordt in de loop van dit jaar Microsoft Office 365 geschikt gemaakt voor de Apple iPhone.

Steeds meer mensen gebruiken Apple iOS en Android op hun smartphones en tablets. Naast e-mail en sociale netwerken gebruiken ze vaker zakelijke applicaties. Apple levert zelf al de kantoorapplicatie iWork dat bestaat uit de tekstapplicatie Pages en de spreadsheetsoftware Numbers. Microsoft denk dat veel gebruikers Windows-applicaties op het besturingsysteem van Apple wil gebruiken. Daarom wordt ergens in de loop van dit jaar Office 365 geschikt gemaakt voor Apple iOS, zo meldt website The Daily. Deze heeft dezelfde prijsstelling als de Apple iWorks-applicatie.

Microsoft heeft eerder apps voor Apple's besturingssysteem iOS ontwikkeld, waarop de iPhone en iPad werken. Onder andere een app voor zoekmachine Bing,  een app voor de notitiesoftware OneNote en een app voor opslagdienst SkyDrive. Ook de online berichtendienst Microsoft Lync is geschikt gemaakt voor iOS.

Android

Microsoft werkt verder samen met licentiespecialist Agreeya Mobiltiy om Windows-apps geschikt te maken voor Google Android. Het gaat hierbij om apps zoals Remote Desktop, Windows Azure, Sharepoint en Active Directory. De eerste apps komen ergens in maart 2012 beschikbaar voor Android.

Volgens Microsoft kunnen werknemers met hun eigen Android-apparatuur gebruikmaken van zakelijke applicaties die ze nodig hebben voor hun werkzaamheden, bijvoorbeeld de documentbeheeroplossing Sharepoint. Met hun Android-smartphone of -tablet kunnen werknemers dan bijvoorbeeld documenten printen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zeer professioneel dat Microsoft de apps niet exclusief voor Windows Phone 7 maken. Kunnen Apple en Google wat van leren. Die lijken de laatste tijd juist de Microsoft van 10 jaar geleden. Het nieuwe Microsoft van sinds een paar jaar is heel lekker bezig. Zeker vanaf de komst van Windows Phone 7 en de invloed daarvan op andere produkten.

Hoezo Google? Naar mijn weten zijn er heel veel google apps beschikbaar voor Ios. Microsoft is juist te laat met zulke dingen. Ze hebben net pas een Hotmail app gelanceerd op Android terwijl het OS al meer dan 3 jaar bestaat en een grote marktaandeel heeft.
Naar mijn mening mag Google net zolang wachten voordat ze iets naar WP7 brengen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-02T13:54:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.