Acer en Lenovo produceren Windows 8-tablets

Dit artikel delen:

Computerfabrikanten Acer en Lenovo zijn beide bezig met tablets die op besturingssysteem Windows 8 draaien. De mobiele toestellen zouden in het derde kwartaal van 2012 verschijnen, zo stelt de website Digitimes.

Eind februari 2012 komt er een bètaversie van het nieuwe besturingssysteem beschikbaar. Windows 8 is geheel voor tablets en Microsoft hoopt dan ook te concurreren met de populaire iPad van Apple. Dat doet het door onder andere hoge commissies te geven aan ontwikkelaars voor het maken van apps voor het besturingssysteem. Mogelijk zal de tablet van Microsoft vooral de interesse wekken van de zakelijke markt, waar veelal met Windows-computers en -laptops wordt gewerkt.

Nokia

Het is nog onbekend welke leveranciers er verder met Windows 8-tablets komen. Nokia heeft gezegd nog geen concrete plannen te hebben met het besturingssysteem en een eventuele tablet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het zou handig zijn als alle Windows Phone apps ook werken op de Windows 8 tablet, dan hoeven ontwikkelaars maar 1 app voor beide te maken.

Daarnaast verwacht ik dat de Windows 8 tablet als enige tablet wel Silverlight applicaties kan draaien en evt. ook offline. Hierdoor zijn er al veel applicaties beschikbaar.

Overigens is Windows 8 niet alleen voor de tablet, het wordt ook de opvolger van Windows 7 op de desktop/laptop. De metro interface wordt ook de primaire GUI voor de desktop. Dat zie ik nog niet zo zitten, Metro is leuk voor de telefoon en tablet, maar m.i. niet voor het kantoor werk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-03T15:32:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.