iPhone 5 komt in de herfst van 2012

Dit artikel delen:

De nieuwe Apple iPhone 5 komt ergens in de herfst van 2012 op de markt. Dit staat in een gelekte nota van de Amerikaanse investeringsbank Morgan Keegan die door diverse Amerikaanse media is gepubliceerd. In dezelfde nota staat dat de smartphone iPhone 4S van Apple in het komende kwartaal nog heel wat marktaandeel gaat pakken.

Morgan Keenen volgt Apple en geeft adviezen over het aandeel. Onlangs presenteerde Morgan Keenen een analyse over de verkoopcijfers van Apple aan Amerikaanse media, zoals Bloomberg.

De Apple iPhone is een belangrijke melkkoe van Apple, aldus analist Tavis McCourt van Morgan Keegan. De investeringsbank gaat er van uit dat de iPhone in het volgende kwartaal bijna de helft van alle inkomsten van de elektronicagigant gaat vertegenwoordigen.

Morgen Keegan verwacht dat de iPhone in het vierde kwartaal van 2011 ongeveer 47,5 procent van Apple's omzet uitmaakt. Een jaar eerder was dit nog 39,1 procent. Het aantal verkochte iPhones stijgt in het eerste kwartaal van 2012 naar 29 miljoen stuks, aldus Morgan Keenan. 

Over de technische details van de iPhone 5 is nauwelijks nog iets bekend. Er bestaan alleen geruchten over een aluminium achterkant met rubber of plastic langs de zijkant.

Naast de iPhone 5 moet Apple TV (iTV) een belangrijke bron van inkomsten voor Apple worden in 2012.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volledig gebaseerd op geruchten! Morgan Keegan weet niet meer dan jij of ik...

In dezelfde nota staat dat de smartphone iPhone 4S van Apple in het komende kwartaal nog heel wat marktaandeel gaat pakken.

Dit is toch niet serieus te nemen? Hoe wil je zoiets claimen? wereldwijd loopt het marktaandeel achteruit van de iPhone.

Wellicht logisch dat dit jaar een iPhone 5 uitkomt. Immers vorig jaar kwam de iPhone 4S, de opvolger van de iPhone 4 die het jaar daarvoor uitkwam. Ditzelfde is daarvoor gebeurt met de iPhone 3G en de iPhone 3GS.

Ik was gisteren aan het googlen en toen zag ik ook nog dat er waarschijnlijk een Iphone 4gs uitkomt dit najaar. en dat volgend najaar op z'n vroegst de 5 uitkomt.
Maar apple verliest steeds meer terein aan blackberry

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-05T09:01:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.