Apple iPad heeft last van Amazon Kindle Fire

Dit artikel delen:

De Amazon Kindle Fire-tablet is een geduchte concurrent van de Apple iPad geworden. De Kindle Fire remde het laatste kwartaal van 2011 de groeicijfers van de iPad. Dit zegt analist Tavis McCourt van de Amerikaanse investeringsbank Morgan Keegan tegen diverse Amerikaanse media.

Volgens McCourt verkocht Apple in het afgelopen kwartaal ongeveer derien miljoen iPads. Dat zijn drie miljoen minder dan de verwachte zestien miljoen. Dat komt met name door de Amazon Kindle Fire-tablet die goedkoper is dan de iPad. Er werden tijdens de feestdagen ongeveer vier tot vijf miljoen Kindle Fire-tablets verkocht. Dat zorgde voor één tot twee miljoen minder verkochte Apple iPads, aldus McCourt.

De Apple iPhone was wel meer in trek. Daarvan werden in het laatste kwartaal van 2011 29 miljoen stuks van verkocht. Dat is meer dan de verwachte 27 miljoen eenheden. De Apple iPhone 5 moet ergens in de herfst van 2012 uitkomen, aldus McCourt.

Volgens McCourt verkocht Apple 4,8 miljoen Macs in het laatste kwartaal van 2011. Dat is minder dan de verwachte 4,9 miljoen die dat kwartaal verkocht zouden moeten worden.

Voor het hele fiscale jaar van Apple, dat van september 2011 tot september 2012 loopt, is de verwachting dat er 102 miljoen iPhones en achttien miljoen Macs worden verkocht. Het aantal verkochte iPads wordt naar beneden gesteld van 54 naar 49 miljoen eenheden. Dat kan nog minder worden als de euro in waarde daalt, aldus McCourt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bovenstaande aannames zijn niet correct, in het genoemde aantal Amazon Kindle "tablets" zijn ook de Amazon ereaders opgenomen, betreft dus niet alleen de Amazon tablets... zoals vele analisten kan ook Tavis McCourt schijnbaar niet lezen...

Beste redactie, graag gedaan, mijn issue met de berichtgeving is vooral gebaseerd op het klakkeloos overnemen en niet verifiëren van berichtgeving in andere media... zoals jullie weten is vooruitblikken op ontwikkelingen op Apple productgebied bijna altijd speculatief en gebaseerd op geruchten ipv feiten... mijn naam en andere gegevens wil ik best via PM verstrekken, maar het bedrijf waarvoor ik werk is niet relevant... ik reageer op persoonlijke titel vanuit mijn IT-kennisgebied...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-06T09:12:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.