Managed hosting door True

Werkgever is weinig bereid tot mobiel werken

 

Nederlandse bedrijven zijn in vergelijking met andere landen weinig bereid om werknemers mobiel te laten werken. Dit blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne onder 1100 respondenten in elf landen, waaronder Nederland.

Volgens het onderzoek hebben zes op de tien medewerkers over twee jaar behoefte aan een oplossing om op afstand toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. Dat is anderhalf keer zoveel als het internationale gemiddelde van 41 procent.

Desondanks lijken werkgevers weinig bereid om tegemoet te komen aan deze behoefte. Nog altijd biedt 11 procent van de Nederlandse bedrijven geen enkele vorm van mobiele werkplekken aan, tegenover een gemiddelde van 6 procent.

De bereidheid om hier verandering in te brengen lijkt ook laag. Gevraagd naar redenen om te investeren in mobiele werkomgevingen, antwoordt iets meer dan de helft (54 procent) dit te doen om medewerkers de mogelijkheid te geven om altijd en overal te werken. Internationaal is dit gemiddeld 71 procent. Ook thuiswerken speelt een kleine rol: bij 46 procent (gemiddeld 63 procent).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4350630). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

Onduidelijk artikel dat vooral vragen oproept. Er wordt wel aangegeven wat redenen zijn om te investeren in mobiel werken (open deur overigens), maar veel interessanter is om te weten waarom de werkgever weinig bereid is werknemers mobiel te laten werken. Hierover wordt echter niets gemeld.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.