Justitie start aanbesteding 0800-crisisnummer

Dit artikel delen:

De rijksoverheid start in januari 2012 een aanbesteding voor het crisisnummer 0800-1351. Dit nummer kunnen burgers bellen in geval van een ramp. De aanbesteding wordt uitgevoerd onder regie van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

0800-1351 is een gratis telefoonnummer dat de overheid inzet bij een crisis. De aanbesteding die voor dit nummer wordt gestart, draait om de verwerving van telefoon- en contactcenterdiensten. De afdeling inkoop van het ministerie van Veiligheid en Justitie voert de regie over de aanbesteding.

Het speciale informatienummer 0800-1351 werd in januari 2011 onder andere gebruikt tijdens de brand in een chemische opslagplaats van Chemie-Pack in Moerdijk. Ruim tweeduizend mensen belden dit nummer. Er werden toen twintig telefonisten ingezet die vragen over de brand beantwoordden.

Naast het nummer 0800-1352 biedt de overheid de website crisis.nl aan, die wordt beheerd door het Nationaal Crisis Centrum. Hier kunnen gemeenten bij een ramp burgers informeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-14T07:43:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.