Apple iPad 3 ondersteunt 4G LTE-technologie

Dit artikel delen:

De nieuwe Apple iPad 3 ondersteunt lte-technolgie, zo meldt persdienst Bloomberg. Lte (long term evolution) is een nieuw dataoverdrachtsysteem dat wordt gebruikt voor de nieuwe 4de generatie (4G) mobiele telefonie. Lte biedt theoretisch downloadsnelheden tot 100 Mbps. Tele2 biedt inmiddels een 4G-netwerk aan in Amsterdam Zuid-Oost en Diemen. KPN begint in de loop van 2012 met een 4G-Netwerk.

Bloomberg meldt dat 4G-ondersteuning eerst voor de nieuwe iPad komt en niet voor de iPhone. Hiervoor is gekozen omdat de iPad een grotere batterij heeft dan de iPhone. Dat is ook wel nodig, want bij gebruik van een 4G-netwerk verbruikt een computer meer energie. 

Eerder werd gemeld dat de iPad 3 een scherm krijgt met een hogere resolutie en een quadcore-chip, waardoor er sneller tussen de applicaties geschakeld zou kunnen worden. Volgens Bloomberg komt de iPad 3 in maart 2012 op de markt. De productie zou inmiddels zijn gestart.

In Nederland heeft Tele2 sinds 15 juli 2010 een functionerend 4G-netwerk op basis van lte. Op dit moment heeft het netwerk van Tele2 4G-dekking in Amsterdam Zuidoost en Diemen en beweert Tele2 de volledige theoretische snelheid van 100 Mbps te behalen. De verwachting is dat KPN in 2012 met de aanleg van het netwerk met een bredere dekking kan beginnen. Voor die tijd wil KPN de snelheid op het huidige hdspa-netwerk nog wel verhogen. T-Mobile zal ook in de toekomst overstappen op lte.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voorlopig ondersteunt de "iPad 3" nog helemaal niets... lijkt mij goed om aan te geven dat dit bericht is gebaseerd op geruchten en niet op daadwerkelijk door Apple bekend gemaakte specificaties...

Hij schijnt ook gespot te zijn op de CES http://www.ipad3nieuws.nl/specificaties/verschillende-ipad-3-onderdelen-duiken-op/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-17T08:39:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.