Windows Phone krijgt eindelijk Skype-app

Dit artikel delen:

Microsoft belooft binnenkort eindelijk met een Skype-applicatie te komen die geschikt is voor smartphones die werken met het Windows Phone besturingssysteem. De app had eigenlijk al in 2011 beschikbaar moeten komen.

Microsoft had in 2011 al beloofd dat er een Skype-app voor Windows Phone zou komen, maar dat is uitgesteld door de komst van het nieuwe Windows Phone ‘Apollo' besturingssysteem. Naar verluidt wordt de Skype-app voor Wiindows Phone tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind februari 2012 plaatsvind, gepresenteerd.

Er zijn al Skype-apps beschikbaar voor Google Android en Apple iPhone smartphones. Er zijn zeshonderd miljoen Skype-gebruikers waarvan 160 miljoen die het dagelijks gebruiken. Microsoft is van plan Skype te integreren in Microsoft Lync, Office 365 en Xbox Live.

Samsung Bada

Windows Phone moet nog een flinke inhaalslag maken wil het in de buurt komen van Google Android en Apple iPhone. Weliswaar bieden Samsung en HTC Windows Phone toestellen, maar het is zeker geen 'booming'-markt. Volgens onderzoeksbureau Gartner daalde het wereldwijde marktaandeel van Windows Phone afgelopen november naar 1,5 procent. Een jaar eerder was dat nog 2,7 procent. Windows Phone bungelt nu onder Samsung's Bada-besturingsysteem dat 2,2 procent marktaandeel heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoop eerder op de iphone 5! http://www.iphone5web.nl

Apart dat in het artikel Samsung en HTC worden genoemd en niet Nokia die met de Lumia serie een paar mooie Windows Phone toestellen heeft.

Maar meer on topic: ik ben benieuwd wat providers hiervan vinden. Als iedereen gaat Skypen, worden er minder belminuten verkocht. Het gevolg zal zijn dat het data-abonnement duurder wordt.

Ik vind het overigens nog erg ouderwets dat bellen en data apart wordt afgerekend. Je zou (ook bij prepaid) gewoon 1 saldo moeten hebben waarmee je zowel bellen, sms en data kan afrekenen.

Een jaar eerder bestond Windows Phone nog niet. Hoe kon dan het marktaandeel 2.7% zijn ??
Gartners marktaandeel is ook nog voor de hele grote update van Windows Phone 7 naar versie 7.5 Mango. Ook in Q4 is Nokia's eerste Windows Phone 7 pas gelanceerd. Bij KPN is de Lumia zelfs bestseller.
En dan mei 2012 in Nederland..tata...de Lumia 900, het hero device naast de Lumia 800.
http://www.nokia.com/us-en/products/phone/lumia900/

Skype is echter ook niet veilig. Er is een backdoor geconstateerd die het mogelijk maakt om ongewenst geld te ontrekken van gekoppelde Paypal accounts: http://scr.bi/HYy718

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-18T13:54:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.