Sogeti publiceert boek over app-effecten

Dit artikel delen:
Apps

Het Verkenninginstituut Nieuwe Technologie (VINT), onderdeel van ict-dienstverlener Sogeti, heeft een boek uitgebracht over de opkomst van apps en de gevolgen voor bedrijven, organisaties en de samenleving. Het boek met de titel 'Het App-effect' biedt een leidraad voor het opzetten van een app-strategie en VINT somt de tien belangrijkste app-effecten op. Ook worden de organisatorische en sociale aspecten van de van de opkomst van apps belicht.

VINT-onderzoeker en mede-auteur Jaap Bloem: 'Nog iedere dag zie ik dat bedrijven verrast worden door de impact van apps. Apps hebben zich vanuit de speeltuin (grappige apps gemaakt door consumenten, red.) ontwikkeld tot serieuze zakelijke toepassingen.'

Als voorbeeld noemt Bloem mobiele toepassingen van bedrijfssoftwareleverancier SAP. Na de overname van webplatformspecialist Sybase maakt SAP steeds meer van zijn bedrijfssoftware toegankelijk via mobiele apparatuur.

Een andere hoofdzaak is de opkomst van social media en de veranderingen die dat brengt in de verhoudingen tussen bedrijven en klanten. VINT stelt dat afstanden tussen mensen en organisaties verkleinen doordat communicatiebarrières vervallen door apps en social media. 'Mensen dragen de zelforganiserende kracht van social media altijd op zak. Dat biedt kansen voor organisaties die begrijpen dat het app-effect meer gaat om het bouwen van oprechte relaties dan om het bouwen van een app.' De hooflijnen van de tien app-effecten zijn uitgewerkt in het achtergrondartikel 'Boek belicht tien effecten van opkomst apps'. 

Workshop

Volgens Sogeti is er veel belangstelling voor het boek. Het boek werd aanvankelijk in een oplage van duizend stuks gedrukt maar daar bovenop zijn nog 1700 aanvragen voor herdruk ingediend. Bloem verwacht dat het boek ook zeker drieduizend keer zal worden gedownload. Het werk is namelijk ook digitaal beschikbaar.

Sogeti gebruikt de bevindingen van het boek voor een scenarioworkshop over het gebruik van apps. Die cursus voor bedrijven en organisaties gaat in maart 2012 van start.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hier is de link om het boek te downloaden: http://theappeffect.org/downloads/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-23T10:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.