Verkoop iPhone, iPad en Mac breekt alle records

Dit artikel delen:

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2012 een omzet van 46,33 miljard dollar en een recordwinst van 13,06 miljard dollar geboekt. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van 26,74 miljard dollar en een nettowinst van 6 miljard dollar.

Het bedrijf heeft het afgelopen kwartaal 37,04 miljoen iPhones verkocht, een stijging van 128 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Apple heeft verder het afgelopen kwartaal 15,43 miljoen iPads verkocht, een stijging van 111 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van boekjaar 2011.

In het eerste kwartaal gingen 5,2 miljoen Macs over de toonbank, 26 procent meer dan een jaar geleden. De verkoop van iPods blijft ten opzichte van de andere Apple-producten duidelijk achter. Daarvan vonden 15,4 miljoen exemplaren hun weg naar de gebruiker. Dit aantal ligt echter 21 procent onder het niveau van het overeenkomstige kwartaal van het vorige boekjaar.

Apple is tevreden over de toenemende vraag naar iPhones, iPads en Macs, aldus Tim Cook, ceo van Apple. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 58 procent van de totale omzet.

Voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2012 verwacht Apple een omzet van circa 32,5 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-25T11:09:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.