Managed hosting door True

Apple eist alsnog Samsung Galaxy-verbod

 

rechter rechtszaak rechtbank

Het juridische steekspel tussen Apple en Samsung krijgt ook in Nederland een vervolg. Apple wil alsnog dat de smartphones Galaxy S, S II en Ace van Samsung uit de Nederlandse schappen verdwijnen. De verkoop van de toestellen werd al eerder verboden, maar toen wist Samsung dit verbod te omzeilen door een software update van het besturingssysteem door te voeren.

Apple heeft nu hoger beroep aangetekend in de eerdere zaak. Het is niet bekend op basis waarvan Apple dit gedaan heeft. Het eerdere verkoopverbod werd uitgesproken op basis van één octrooi, waaraan Samsung nu voldoet. Het lijkt er daarom op dat Apple het hoger beroep indient op basis van andere octrooien, waarvoor het dus eerder in het ongelijk werd gesteld. Ook kan het gaan om de schending van het modelrecht van de iPhone. Hierover oordeelde de rechter ook al eerder dat Samsung dit niet deed.

In augustus 2011 kreeg Apple het via de Nederlandse rechter voor elkaar dat Samsung niet langer de Galaxy-telefoonserie in Nederland mag verkopen. Dit verbod is ingegaan op13 oktober 2011. Het Koreaanse bedrijf is hier onderuit gekomen door een update in de scrollfunctie van de fotogalerij door te voeren. Ook eiste Apple in Nederland een verkoopverbod van de tablet Galaxy Tab 10.1, maar tot in hoger beroep werd dit door de rechter afgewezen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4376077). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

Zonder Steve Jobs wordt Apple nog zieliger. Voorheen vond ik Apple alleen maar arrogant. Met het terecht verliezen van Samsung kreeg ik een beetje meedelijden met het zielige Apple. Nu ben ik helemaal klaar met ze, voor mij nooit iets van Apple. Gelukkig ben ik in het bezit van een mooie Samsung Galaxy S plus. En die Galaxy Tab koop ik ook nog wel een keer. Ik hoef die Apple rommel dus niet.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.