Nokia verplaatst smartphoneproductie naar India

Dit artikel delen:

Mobieltjesfabrikant Nokia verplaatst de productie van smartphones naar India. Hierdoor zullen er vierduizend mensen ontslagen worden in de fabrieken in Finland, Hongarije en Mexico. De fabrieken in respectievelijk Salo, Komerom en Reynosa gaan zich toeleggen op de minder arbeidsintensieve softwareontwikkeling.

Met deze beslissing hoopt Nokia weer te kunnen concurreren op de wereldwijde markt voor mobiele apparaten. Door een korte introductiesnelheid kan de Finse fabrikant eerder met nieuwe innovaties op de markt komen.

Eerdere reorganisaties

Nokia heeft de afgelopen tijd verschillende reorganisaties moeten doorvoeren. Zo werden er in april 2011 ook al vierduizend mensen ontslagen en werden er drieduizend mensen bij dienstverlener Accenture ondergebracht met het afstoten van besturingssysteem Symbian. In september volgde een volgende ronde waarbij 3500 mensen hun baan verloren. Hierbij werd een fabriek in het Roemeense Cluj gesloten en vielen de ontslagen vooral in Duitsland en de Verenigde Staten. Nederland blijft tot nog toe buiten schot, al besloot Nokia in mei 2011 wel om Nederland uit de Benelux-organisatie te trekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-08T13:47:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.