Intel breidt smartphoneportfolio uit

Dit artikel delen:
Intel

Intel gaat zijn smartphoneportfolio uitbreiden. Het gaat om nieuwe mogelijkheden voor het telefoonaanbod, zoals smartphone SoC (system on chip). Intel wil hiermee communicatieproducten verder uitbouwen, zowel voor het goedkope smartphonemarktsegment als voor het segment waarin prestaties voorop staan.

Intel heeft plannen voor drie nieuwe smartphone SoC-producten die het Intel-portfolio uitbreiden naar het goedkopere smartphonesegment. De energiezuinigheid van de Intel Atom-processor Z2460, voorheen bekend onder de codenaam ‘Medfield', wordt verder verhoogd en het platform zal snelheden tot 2 GHz ondersteunen. Verder kondigde Intel de Atom-processor Z2580 aan, die de prestaties van de Atom processor Z2460 verdubbelt en beschikt over een geavanceerde multimode LTE/3G/2G-oplossing. Voorbeelden van de Z2580 komen in de tweede helft van dit jaar beschikbaar en consumentenproducten op basis van deze processor worden in de eerste helft van 2013 verwacht.

Ook komt Intel met de Atom-processor Z2000. De Z2000 is volledig gericht op het goedkopere smartphonesegment. Het platform omvat een 1.0 GHz Atom-processor voor prima graphics- en videoprestaties, alsook de mogelijkheid om toegang tot het web te krijgen en Android-games te spelen. Het ondersteunt ook het Intel XMM 6265 3G HSPA+ modem met Dual-SIM 2G/3G, wat flexibiliteit biedt voor data- en spraakabonnementen om kosten te besparen. Dit toestel gaat verkocht worden in de opkomende markten.

Volgend jaar gaat Intel een 22nm SoC aanbieden aan carriers voor certificatie. Daarnaast zegt het bedrijf dat een 14nm SoC al in ontwikkeling is.

Strategische relaties

Intel bouwt de strategische relaties met Motorola Mobility en Lenovo verder uit en gaat nieuwe relaties aan met Orange, Lava International en ZTE. Zo komt er in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk een nieuwe Orange-smartphone, gebaseerd op het Intel Atom processor Z2460-referentieontwerp.

De samenwerking met Lava International is om de grote groeimarkt in India te betreden. Zo komt de Xolo X900 op de Indiase markt. Deze is gebaseerd op het smartphonereferentieontwerp van Intel en zal de eerste op Intel-technologie gebaseerde smartphone zijn op de Indiase markt.

De samenwerking met ZTE is om producten voor mobiele operators te bouwen. De eerste mobiele apparaten van ZTE die gebaseerd zijn op Intel-technologie worden verwacht in de tweede helft van 2012.

Intel bouwt ook verder op de samenwerking met Google en blijft nauw samenwerken met onafhankelijke softwareleveranciers om ervoor te zorgen dat de meeste Andoid apps draaien op Intel Atom processor-gebaseerde apparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-28T15:59:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.