Samsung opent direct aanval op Apple iPad 3

Dit artikel delen:

Hardwarefabrikant Samsung opent na de aankondiging van de iPad 3 direct de aanval op zijn concurrent Apple. Het bedrijf vergelijkt de nieuwe tablet met zijn eigen Galaxy Note 10.1 en claimt dat de nieuwe iPad bij introductie over minder functionaliteiten beschikt dan het Samsung-apparaat.

De reactie van Samsung was te verwachten, want bij de aankondiging van de iPad 3 haalde Apple hard uit naar de Galaxy Tab 10.1 van Samsung. Vooral de apps op de Samsung-tablet moesten het hierbij ontgelden. Samsung's reactie op de aankondiging van de nieuwe iPad gaat nog verder: het hardwarebedrijf voert een zevental functionaliteiten op die wel op de Galaxy Note 10.1 terug te vinden zijn, maar op de iPad 3 ontbreken.

Verschillen

Zo claimt Samsung dat de iPad 3 niet tegelijkertijd twee of meer apps kan laten zien en dat deze tablet niet eens twee apps tegelijkertijd kan draaien. Daarnaast zou de Galaxy Note 10.1 beschikken over geoptimaliseerde opties voor schrijven en tekenen, zit er handschriftherkenning op en kunnen er foto's en plaatsjes bewerkt worden. Samsung zegt dat dit op de iPad 3 ontbreekt. Tot slot wijst Samsung er fijntjes op dat het met de Galaxy Note 10.1 mogelijk is om in de ene app aantekeningen te maken, terwijl er in de andere app content bekeken kan worden en tussen apps kan er content gekopieerd worden. Dit zou de iPad 3 ook niet kunnen.

Samsung vond het in de memo ook nodig om op de verschillen tussen beide apparaten te wijzen waar het aankomt op het aansluiten van externe apparatuur. Zo beschikt de Galaxy Note 10.1 over een geïntegreerde IR-port, kan er een muis aangesloten worden via usb 2 en kan de opslag met MicroSD uitgebreid worden tot 32 GB. Of de iPad 3 hierover beschikt, laat Samsung in het midden, maar het bedrijf wijst er tot slot nog wel even op dat de Galaxy Note 10.1 lichter en dunner is dan de nieuwe iPad.

Juridische strijd

In de memo met de verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 10.1 en de Apple iPad 3 vergeet Samsung echter wel te vermelden dat het scherm van de nieuwe iPad een beduidend hogere resolutie heeft. Zo staan de 1280 x 800 pixels van de Note 10.1 in schril contrast met 2048 x 1536 pixels van de iPad 3. Ook gaat Samsung niet in op de rekenkracht van beide apparaten.

Dit relletje rondom de introductie van de iPad 3 valt in het niet met de juridische strijd die beide kemphanen wereldwijd met elkaar voeren. Op zowel patentenvlak als qua uiterlijk pakken Samsung en Apple elkaar in verschillende landen aan. Apple moest onlangs wat nederlagen incasseren, waardoor het bedrijf Samsung, en Motorola aan de zijlijn, een licentievoorstel heeft gedaan. Apple wil van Samsung en Motorola voor elk verkocht Android-toestel tussen de vijf en vijftien dollar ontvangen. Het is nog niet bekend of Samsung en Motorola op dit schikkingsvoorstel ingaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Haha, zalig van Samsung!

Het had Apple gesierd als de 'nieuwe' iPad gewoon iPad 2S had geheten, want behalve het nieuwe scherm en de opgewaardeerde processor is er niet veel nieuws te ontdekken. De camera zou wat beter zijn, geen showstopper. En dat er nieuwere software is voor fotobewerking (waarvan Samsung beweert dat die er niet is...) zie ik ook als een upgrade. Eerlijk gezegd blijft er dan niets over. O ja, grotere accu, maar die is nodig voor het nieuwe scherm.
Toch als je nu een iPad wil aanschaffen, kies dan de nieuwe, want je krijgt voor hetzelfde geld een nieuwer apparaat.
Toch is een Samsung galaxy Note 10.1 ook een erg mooi apparaat. Dat het scherm wat 'minder' is lijkt me een relatieve bijzaak, afhankelijk van waarvoor je het apparaat gebruikt. Dat geldt andersom ook bij de nieuwe iPad: als je die alleen zakelijk gebruikt voor specifieke toepassingen, waarom moet je dan zo'n hoge resolutie hebben?
Nog een punt: ik vernam dat Apple zo'n beetje elk jaar een nieuwe iPad op de markt wil zetten en dat die allemaal 'nieuwe iPad' gaan heten... Na een paar jaar weet je amper welke nog welke is. Is dat handig?

Het is dus een hele goede iPad, anders had Samsung niet zo gereageerd.

Ik heb beide, nog geen nieuwe iPad, maar die komt ook nog wel. De Samsung 10.1 en de iPad 2, ik ben toch het meest aan het werk op de iPad 2. Ik ben naast ict'er voornamelijk fotograaf en muzikant en dat laatste, ja, dan kan je niet om de iPad heen. Simpel.

IPad of tablet: het zijn beide gewoon uit de kluiten gewassen smartphones waar je niet mee kunt bellen.
Niet ingewikkeld over doen, gewoon gebruiken. Lekker handig.

@alex met de eerste Samsung tablet 7 inch kun je wel bellen. Met iPad en HTC flyer niet. Nieuwste Flyer kan dat waarschijnlijk ook, blijft iPad als enige over waarmee het niet kan. Of 10 inch het wel kan durf ik niet te zeggen, maar ik denk het ook.

l.s.
Ik ben vooral op zoek naar een opslagmedium voor foto's waarbij ik de mogelijkheid van mappen, sub-mappen en sub-suyb-mappen aanmaken belangrijk vindt. Ik reis veel en moet foto,s van mijn camera naar een tablet kunnen transporteren in diverse mappen en sub-mappen.Het moet daarbij ook allemaal vrij eenvoudig mogelijk zijn en ook dient er voldoende opslag/geheugen beschikbaar te zijn of de mogelijkheid opslag/geheugen uit te breiden b.v. middels een losse harsdisk(hele waslijst eisen)
Is zo'n iPad (of tablet in het algemeen) daar geschikt voor?
Dank voor jullie reacties.
Ben

iPad of Tab je kunt er om vechten.

maar zeg nou zelf, als een persoon in jouw buurt iets van Apple heeft, krijgt hij status omdat Apple een enorm imago heeft, dat duw je niet zo weg.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-09T09:24:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.