KPN vermoedt fraude bij dochter Yes Telecom

Dit artikel delen:
Fraude

Ict-leverancier KPN vermoedt dat er fraude is gepleegd bij telecomdochter Yes Telecom uit Leiden. Hangende het onderzoek is een deel van de directie en het management op non-actief gesteld en neemt een interim directie van KPN hun taken waar. Wat de fraude precies inhoudt is niet door KPN bekendgemaakt.

KPN heeft de afgelopen tijd verschillende signalen ontvangen dat er fraude gepleegd zou worden bij Yes Telecom. Yes Telecom is een 100 procent dochter van KPN en er werken 45 medewerkers. Het bedrijf levert mobiele spraak- en dataoplossingen aan de zakelijke markt. Het bedrijf biedt zijn diensten aan circa driehonderd businesspartners die als tussenpersoon fungeren voor zakelijke eindgebruikers. Yes Telecom werd in 2006 opgericht en is in 2010 door KPN overgenomen.

De verdenking van fraude heeft alleen betrekking op de Yes Telecom-activiteiten en heeft waarschijnlijk geen invloed op de KPN-cijfers. Volgens KPN zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat klanten, businesspartners of leveranciers van Yes Telecom gedupeerd zijn. KPN verwacht dat het onderzoek enkele weken in beslag zal nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-14T13:13:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.