Avaya koopt Radvision voor 230 miljoen dollar

Dit artikel delen:

Netwerk- en telecomleverancier Avaya neemt voor 230 miljoen dollar videoconferencing-leverancier Radvision over. Met Radvision is videocommunicatie op elk willekeurig apparaat mogelijk, inclusief mobiele apparaten die draaien op Apple's iOS en Android. Radvision is er vooral voor grotere bedrijven en mobiele werkers.

De teleconferencing-technologie van Radvision kan worden ingezet via IP en draadloze netwerken. Avaya gaat Radvision integreren met het Aura Unified Communications-platform. Radvision beschikt over op standaarden gebaseerde applicaties, een open infrastructuur en endpoints voor elke vorm van videocommunicatie. Avaya wil met de integratie van Radvision ook bring your own device-initiatieven beter ondersteunen.

Radvision's Scopia Video-portfolio wordt geïntegreerd met de open infrastructuur van Avaya Aura, zodat de bestaande H.323-communicatienetwerken gekoppeld kunnen worden aan op SIP gebaseerde omgevingen. De kanaalpartners van beide bedrijven kunnen nadat de overname definitief is, naar verwachting na negentig dagen, een compleet aanbod aan unified communications leveren met operationele ondersteuning en professionele diensten.

Cisco en Polycom

Half december 2011 werd al bekend dat Avaya zijn oog had laten vallen op Radvision. De netwerk- en telecomleverancier wilde toen tweehonderd miljoen dollar voor de Israëlische videoconferentiespecialist betalen. Avaya neemt Radvision vooral over om beter te kunnen concurreren met Cisco en Polycom in de markt voor telepresence en videoconferencing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-15T09:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.