Nokia en Microsoft steunen AppCampus

Dit artikel delen:

De Finse Aalto Universiteit heeft een ‘AppCampus’-programma opgezet dat als basis moet dienen voor het ontwikkelen van apps voor Windows Phone en Symbian. De universiteit wordt bij de opzet van het programma gesteund door Microsoft en Nokia.

Nokia en Microsoft hebben er gezamenlijk achttien miljoen euro voor over om het AppCampus-programma van de Aalto Universiteit tot een succes te maken. Het nieuwe concept van de universiteit heeft tot doel dat er voor het Microsoft Windows Phone-besturingssysteem en Nokia's bedrijfseigen Symbian-besturingssysteem applicaties worden ontwikkeld. Microsoft en Nokia hopen dat met de geldelijke steun dat zij zich beter kunnen wapenen tegen het apps-geweld van Apple en het Android-front.

Symbian en Accenture

Nokia is de enige telecomapparatuurleverancier die toestellen levert die werken met het besturingssysteem Symbian. Voor de topmodellen in de productlijnen geeft de Finse fabrikant echter de voorkeur aan Windows. Symbian wordt met name gehanteerd in de toestellen aan de onderkant van de markt.

Nokia doet zelf echter niets meer aan onderhoud van en ontwikkeling voor dit besturingssysteem. Daarvoor heeft het de hulp ingeroepen van Accenture, dat tot 2016 in een outsourcingdeal de verantwoording neemt voor ontwikkeling en service binnen het Symbian-platform. Daarnaast wordt Nokia bij het Windows-platform ondersteund door Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-26T14:22:00.000Z Henk Boot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.