Managed hosting door True

Kwartaalwinst Samsung stijgt naar record

 

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung heeft de financiële resultaten over de eerste drie maanden van 2012 bekendgemaakt. De omzet komt uit op dertig miljard dollar, een stijging van 22 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2011. De netto winst ligt met 2,9 miljard twee keer zo hoog.

Samsung schrijft de goede resultaten over het eerste kwartaal van 2012 vooral toe aan het succes op het gebied van de smartphones en beeldschermen. Vooral de verkoop van de nieuwe serie smartphones in de Galaxy-familie, waaronder de Note, heeft fors bijgedragen aan de omzetstijging. Deze smartphone lijkt een geduchte concurrent van Apple's iPhone te zijn. De financiële resultaten van het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern liggen boven de verwachtingen van de analisten.

De omzet en winst kregen daarnaast een enorme boost door de verkoopsuccessen van concurrent Apple. Samsung is namelijk de belangrijkste toeleverancier van deze Amerikaanse elektronicagigant voor wat betreft processoren en kleine beeldschermen die in de iPhone en iPad zitten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4485206). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.