SAP neemt mobiele app-maker Syclo over

Dit artikel delen:

SAP heeft Syclo, een leverancier van mobiele bedrijfsapplicaties uit Chicago, overgenomen. Het erp-concern wil de expertise van Syclo in het ontwikkelen en verkopen van apps aan de energiesector, olie- en gasbedrijven, de farmacie en chemie en de industrie inzetten om het SAP Mobile Platform uit te bouwen. Daarbij gaat het niet alleen om de ontwikkelkracht van Syclo, maar ook om de software om mobiele apps te beheren en tabletoplossingen voor veldwerk.

Syclo werd opgericht in 1995 en bedient met zijn mobiele bedrijfsapplicaties zo'n zeshonderd klanten in 39 landen. Het bedrijf werkt al een aantal jaren samen met SAP en heeft ervaring met het mobiel ontsluiten van bedrijfsapplicaties. SAP zal de Syclo-apps integreren met het eigen mobiele platform en de Afaria-oplossingen, afkomstig van Sybase, voor het beheer en beveiliging van mobiele apparaten. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2012 worden afgerond.

SAP wil met de aankoop van Syclo het opbouwen van zijn app-platform (SAP Business Apps) versneld uitvoeren. Het bedrijf verwijst naar een voorspelling van Gartner dat in 2013 de mobiele telefoon de pc passeert als meest gebruikte apparaat om toegang tot internet te krijgen. Het mobiele portfolio van SAP is wat apps betreft nog beperkt.

Jaarcongres

Op het jaarcongres 2012 van de Vereniging van Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is de overname toegelicht. Jim Hagemann Snabe, co-ceo van SAP, vertelde dat zijn bedrijf inmiddels over een krachtige mobiele infrastructuur beschikt om de groei in apps de komende tijd te kunnen ondersteunen. SAP gebruikt daarvoor mobiele softwaretechnologie (Sybase Unwired Platform), het Afaria Mobile Device Management en SAP Hana (in-memory analytische database-appliance).

Volgens Tonnie van der Horst, voorzitter van de VNSG, heeft SAP nu ruim twintig apps. 'Dat is nog heel weinig, als je in acht neemt dat SAP wereldwijd 25 industrietakken bedient. Voor een brede dekking moet SAP met veel meer verschillende soorten apps per bedrijfstak komen. Dan praat je toch al snel over duizend apps. SAP heeft de vaardigheid om al die apps te ontwikkelen niet in huis, maar Syclo wel. SAP beschikt dan wel weer over jarenlange kennis om tools aan de voorkant van een primair proces veilig te verbinden met de backend-omgeving.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-13T10:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.