AppSense maakt mobiele werker productiever

Dit artikel delen:

Softwareleverancier AppSense komt met DataNow, een oplossing die bedrijfsdata toegankelijk maakt via elk apparaat en via elk platform. De dataoplossing biedt cloudstorage, waarbij gebruikers wel kunnen switchen tussen on-premis en cloud-opslag. AppSense claimt dat het als eerste leverancier een totaaloplossing biedt voor mobiel werken.

Met DataNow kunnen eindgebruikers overal en altijd productief zijn met behoud van it-governance, efficiency en kosteneffectieve inzet van it-resources. DataNow werkt met bestaande enterprise desktop- en storage-infrastructuren en stelt mobiele kenniswerkers, bestuurders en ict-managers in staat om op een veilige wijze locatie-onafhankelijke datatoegang te verkrijgen. DataNow ondersteunt de intrede van enterprise consumerization door gebruikers op iedere locatie productief te laten zijn op elk apparaat, met behoud van beheermogelijkheden voor it. Hiermee kan it bepalen of en hoe gevoelige bedrijfsdata kunnen worden benaderd.

Governance

Keith Turnbull, vice president product engineering bij AppSense, ziet op dit moment geen concurrentie in de markt voor DataNow. ‘Een vergelijkbare oplossing voor de enterprise is er niet echt. Wel zijn er deeloplossingen, maar wij bieden nu als eerste een oplossing waarin data toegankelijk wordt en waarin ook de governance geregeld is.'

Volgens Turnbull is DataNow simpel te installeren, is het eenvoudig in gebruik en werkt het op alle apparaten en met elk besturingssysteem. ‘Bij het inregelen van datatoegang draait alles om vertrouwen. Dat hebben wij de afgelopen jaren al opgeboud en met die reputatie hebben we eigenlijk direct al een voorsprong. Wij focussen ons op een veilige, policy-gedreven oplossing die werknemers graag willen gebruiken. DataNow is niet zomaar een nieuw product, het is een grote stap voorwaarts op het gebied van enterprise consumerization. Het richt zich zowel op ict-managers en cio's als op ict-afdelingen en gebruikers.'

Beveiligde werkwijzen

DataNow is voor AppSense een nieuw product in het mobiel maken van de data-assets van eindgebruikers. Het is een uitbreiding van het AppSense User Virtualization-portfolio. Dit platform beheert de gebruikerselementen zoals de desktopconfiguratie, personalisatie en gebruikersrechten, onafhankelijk van het onderliggende desktop- of applicatieplatform. AppSense DataNow geeft ict-managers een oplossing voor datatoegang en governance en creëert beveiligde werkwijzen die vaak door werknemers worden toegepast als zij toegang tot bedrijfskritische gegevens willen.

AppSense DataNow biedt een robuuste set van data-orchestratie en policy-controlemogelijkheden die zowel bedrijfs- als persoonlijke apparaten omvatten. De kern van de oplossing is een ‘intelligent data broker' die in enkele minuten ingepast kan worden binnen de bestaande ict-infrastructuur. DataNow werkt samen met een uitgebreide set van native applicaties voor Windows, Mac, smartphones en tablets. Daarnaast biedt het ook een flexibele web interface waarmee gebruikers direct productief worden zonder een risico te vormen voor de beveilings- of governance-richtlijnen die gelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-17T15:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.