Aandeelhouder C&W wil hoger bod Vodafone

Dit artikel delen:

Kabeltrekkers leggen een onderzeese verbinding aan van Cable & Wireless.

De voorgenomen overname van het Britse telecomconcern Cable & Wireless Worldwide door Vodafone is nog geen gelopen koers. Orbis Investment Management, de grootste aandeelhouder van C&W met een belang van 19 procent, vindt het bod van 1,04 miljard pond van Vodafone te laag. De overname betekent voor Vodafone een versterking van zijn Britse telecomactiviteiten en zijn wereldwijde zakelijke dienstverlening. Een overnamepoging van Tata Communications strandde eerder deze maand.

Vodafone heeft op de komende aandeelhoudersvergadering minimaal 75 procent van de stemmen nodig om door te kunnen gaan met de acquisitie. Maar Orbis kan de overname nog wel blokkeren als te weinig aandeelhouders hun stemrecht gebruiken, aldus de Engelse krant The Guardian. Orbis meent dat het bod de waarde van C&W niet voldoende recht doet. Het telecombedrijf draait echter al een paar jaar moeizaam met managementwisselingen, winstwaarschuwingen en omzetstagnatie. In het gebroken boekjaar 2010/2011 behaalde C&W een omzet van 2,3 miljard pond. Er werken wereldwijd zesduizend mensen.

Kabels

C&W is eigenaar van het grootste Britse glasvezelnetwerk. Daarnaast beschikt het over een internationaal kabelnetwerk met een totale lengte van 425.000 km dat zich uitspreidt over Europa, India en andere delen van Azië. Na de overname, die in het derde kwartaal van 2012 naar verwachting moet zijn afgerond, zou Vodafone in Groot-Brittannië van de vierde naar de tweede plek stijgen in de lijst van grote telecomoperators. BT blijft nummer één.

De wortels van C&W gaan terug tot de jaren 1850. Toen startte de English and Irish Magnetic Telegraph Company onder leiding van Sir John Pender, een katoenhandelaar uit Manchester, een telegraafdienst tussen Londen en Dublin. Het bedrijf was ook betrokken bij het leggen van onderzeese kabels tussen Engeland en Frankrijk en een kabelnetwerk in India.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-25T09:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.