Gemeente aan de slag met 1500 iPhone- en Android-smartphones

mITE voert MobileIron-MDM Zaanstad dubbel uit

Mobilitydienstverlener mITE is druk bezig bij gemeente Zaanstad om de mobile device management (mdm)-omgeving van MobileIron redundant uit te voeren. Nadat de gemeente Microsoft Exchange 2003 had geactualiseerd naar 2010, verzocht Zaanstad mITE ook de mdm-omgeving dubbel uit te voeren. Dit nadat de dienstverlener in oktober 2011 een project heeft afgerond waarin het samen met Scholten Awater negenhonderd Apple iPhones en zeshonderd Android-toestellen van Assorti aan Zaanstad leverde en het mdm-beleid in het nieuwe stadhuis werd ingeregeld.

Het redundant uitvoeren van een mdm-omgeving komt volgens mITE niet vaak voor. Senior sales consultant Stefan van Vlerken meent dan ook dat Zaanstad in technologisch opzicht een vooruitstrevende gemeente is. ‘Met het nieuwe gemeentehuis heeft Zaanstad technologisch ook grote stappen gezet. De gemeente is na de verhuizing overgegaan op een private gsm-netwerk van Avaya en ze hebben ook gelijk een geheel nieuw mobiel beleid ingevoerd.'

Communiceren via VoIP

Dat mobiele beleid is dus door mITE opgezet, waarvoor Scholten Awater de hardware heeft geleverd. Ict-dienstverlener Innervate trad op als projectleider. Met in totaal 1500 nieuwe smartphones werd communiceren via VoIP voor Zaanstad mogelijk. Voordat deze klus onderhands werd gegund, heeft de gemeente in totaal vier verschillende oplossingen bekeken. Uiteindelijk koos Zaanstad voor mITE en de mdm-oplossing van MobileIron vanwege het beheer, de beveiliging en de mogelijkheden voor apps. De klus leverde mITE ruim honderdduizend euro op.

Nadat Zaanstad het nieuwe gemeentehuis had betrokken, koos de gemeente om Exchange 2003 te updaten naar de 2010-versie. mITE werd gevraagd de geleverde mdm-omgeving van MobileIron redundant te gaan uitvoeren. ‘We zitten nu op 75 tot 80 procent van deze realisatie', zegt Van Vlerken. ‘Deze klus op mdm-gebied hebben we nog niet vaak gedaan. Het laat in ieder geval zien dat Zaanstad met de toekomst bezig is. In die toekomst willen wij hun ‘trusted advisor' worden, zodat wij ook in aanmerking komen voor eventuele vervolgstappen of vervanging. Ook willen we Zaanstad gaan helpen aan een oplossing voor bestandsdeling en willen we hen efficiënter laten werken door de inzet van mobiele applicaties.'

Scholten Awater, SecureLink en 13 groep

Doordat Zaanstad in het derde kwartaal van 2011 zijn nieuwe gemeentehuis heeft betrokken, zijn er de afgelopen twee jaar verschillende ict-projecten in het nieuwe pand uitgevoerd. Zo werd Scholten Awater geselecteerd voor de levering van hardware, voor de beveiliging van het wlan werd SecureLink aangesteld en de i3 groep mocht de storage-infrastructuur opzetten.

Praktijkcase

Over het project met de 1500 smartphones en het nieuwe mdm-beleid met MobileIron is een praktijkcase beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-01T11:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.