KPN en Qi ICT bezorgen Plus gratis Wi-Fi

Dit artikel delen:
Plus

[Foto: M.M. Minderhoud]

Klanten van supermarktketen Plus kunnen gratis gebruik maken van draadloos internet in alle 259 supermarkten. Hiervoor heeft ict-dienstverlener KPN een aparte private cloud gerealiseerd, waar alle winkels op aangesloten zijn met een uplink naar het internet via het datacenter van KPN. De dienstverlener levert samen met systeemintegrator Qi ICT voor elke winkel een dsl-router. Daarnaast verzorgt laatstgenoemde de application layer firewall voor de beveiliging van het geheel.

In iedere Plus-winkel wordt een nieuwe dsl-router geplaatst, welke aangesloten wordt op de bestaande draadloze infrastructuur in de winkel om het Wi-Fi-netwerk aan te bieden. Centraal is hiervoor een internetverbinding gerealiseerd welke afgeschermd wordt door een application layer firewall met captive portal-functionaliteit.

Klanten van Plus hebben met een smartphone of tablet direct toegang tot het internet van de supermarkt zonder in te loggen. Het idee voor gratis Wi-Fi is eind 2011 ontstaan op basis van resultaten uit het digitaal klantenpanel van Plus. Begin 2012 is de ict-afdeling van de supermarktketen gestart met het project. Deze afdeling vervult de regierol richting de outsourcers, net als bij de overige netwerken. Plus heeft ongeveer vijftig ict'ers in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-23T12:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.