VCD breidt Vinova uit met beeldbellen

Dit artikel delen:
Zorg

Ict-dienstverlener VCD Healthcare breidt zijn softwareproduct Vinova uit met functionaliteit voor zorg op afstand. Hiertoe sluit het bedrijf een samenwerking met het online videoplatform Brevidius. Met de uitbreiding integreren beide bedrijven beeldbellen in het elektronisch cliëntdossier (ecd).

In de zorg wordt steeds meer gezocht naar nieuwe mogelijkheden om het contact tussen zorginstelling en cliënt en verwanten te intensiveren en vergemakkelijken. Dit past in de trend om met minder mensen meer zorg leveren. Vinova in combinatie met de moderne technieken voor beeldbellen van Brevidius maken dat mogelijk.

Opgeslagen communicatie

'De integratie van het beeldbellen in het ecd geeft meerwaarde', zegt Jouke Langhout, productmanager bij VCD Healthcare. 'De zorginstelling krijgt niet te maken met losse systemen, maar met een geïntegreerde totaaloplossing. De communicatie met de cliënt en de verwanten wordt eenvoudiger en brengt daardoor de zorg dichterbij. Deze communicatie kan opgeslagen en gekoppeld worden aan het dossier van de cliënt, zodat dit op een later tijdstip door zowel cliënt als zorgverlener opnieuw te bekijken is.'

'Wij hebben al veel ervaring op dit gebied', zegt Jeroen Grunwald, business development manager bij Brevidius. 'Niet alleen in de zorg, maar ook bij gemeenten. Zo gebruikt de sociale dienst van de gemeente Almere beeldbellen voor communicatie met burgers.' Brevidius biedt overigens niet alleen de functionaliteit voor beeldbellen, maar ook een online systeem met een agenda en contentbeheer waarmee informatie, zorg en welzijn voor een patiënt individueel afgestemd wordt door zorgverleners, mantelzorgers en familie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-01T16:28:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.