Managed hosting door True

Centric ontwikkelt app voor coaching op afstand

 

Ict-dienstverlener Centric heeft samen met de Groniongse zorginstelling UMCG Centrum voor Revalidatie een app ontwikkeld waarmee cliënten en coaches op afstand met elkaar communiceren via iPads. De app Rehab-4-Life is onlangs als proof of concept (PoC) in gebruik genomen bij UMCG Centrum voor Revalidatie Beatrixoord in Haren. In de komende maanden worden alle ervaringen vastgelegd en wordt onderzocht hoe de toepassing op de iPad het beste kan worden ingezet bij het coachen op afstand.

De app biedt met name ondersteuning bij problemen van praktische aard, zoals het gebruik van hulpmiddelen of bij hulpvragen op sociaal-emotioneel vlak. Met de camera's in de iPad is het voor de cliënt mogelijk elkaar te zien tijdens het spreken en bepaalde voorwerpen of handelingen aan de coach te tonen. Op basis van de ervaringen tijdens de verschillende fases van de PoC wordt besloten of er na 1 oktober 2012 een uitrol plaatsvindt.

De app is ontwikkeld in het kader van Rehab-4-Life, een vernieuwingsproject voor mensen met niet aangeboren hersenletsel in de regio Groningen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4544728). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 
Vacatures bij Centric

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.