Nieuwe alliantie voor voip beveiliging

Dit artikel delen:

De alsmaar groeiende populariteit van Voice over ip (Voip) zorgt ook voor ongewenste aandacht van hackers. De net opgerichte Voip Security Alliance (Voipsa) moet bedrijven helpen om Voip-risico's te vermijden.

De Voipsa (www.voipsa.org) bestaat uit 22 leden: van universiteiten tot bedrijven als Siemens, Alcatel en Avaya. 3Com dochter TippingPoint staat aan de wieg van Voipsa. "De komende jaren zullen we steeds meer aanvallen zien die specifiek gericht zijn op Voip-netwerken", voorspelt Voipsa voorzitter David Endler. De alliantie wil door testsoftware, mailinglists en technische documenten organisaties waarschuwen voor Voip-risico’s.


In het rijtje met Voipsa leden missen twee grote namen die zeer actief zijn op de Voip-markt: Cisco en Juniper. Volgens Endler zijn alle bekende bedrijven uitgenodigd en hij verwacht in de komende weken een aanwas van leden.


Onlangs publiceerde Cisco nog een beveiligingswaarschuwing en een patch in verband met zijn ip-telefonie spullen. De Cisco Internetwork Operating System software bleek vatbaar voor een DoS-aanval via ipv6.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-08T12:25:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.