KPN-personeel eist strategie voor lange termijn

Dit artikel delen:

Het personeel van telecomaanbieder KPN vraagt de directie om een langetermijnstrategie, een beter sociaal plan en een structurele loonsverhoging over 2012. De eisen staan in een door 3625 KPN’ers ondertekende petitie die op maandag 10 september 2012 aan de directie werd aangeboden. De petitie is een gezamenlijke actie van de vakbonden CNV, FNV, Qlix en VPP.

De klacht van het personeel is dat het bedrijf een speelbal is geworden van de aandeelhouders en wordt geleid door de waan van de dag. ‘Ja, er worden minder aandelen ingekocht en er wordt weer meer geïnvesteerd in onze infrastructuur en onze dienstverlening. En toch blijft het gevoel hangen dat KPN speelbal is geworden van de financiële markten, van korte termijn aandeelhoudersbelangen', schrijven de bonden in de petitie.

Naast een langetermijnstrategie vragen de ondertekenaars om een structurele loonsverhoging over 2012 en een beter sociaal plan voor werknemers die moeten afvloeien. ‘Investeer in de toekomst van KPN door ook in ons te investeren'. KPN maakte eind april bekend een voorgenomen reorganisatie tot 2015 versneld uit te voeren waardoor al in 2012 en 2013 tot vijfduizend KPN'ers hun baan zullen verliezen.

De bonden erkennen dat omzet en winst van KPN onder druk staan, maar dat rechtvaardigt volgens hen niet de zogeheten nullijn die de KPN-directie voor de lonen van de medewerkers voorstelt. Het telecombedrijf maakt volgens de bonden nog steeds een keurige winst. De bonden willen de petitie nogmaals onder de aandacht brengen op dinsdag 11 september 2012 tijdens een vergadering van aandeelhouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-10T11:23:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.