Japans Softbank neemt Sprint Nextel over

De Japanse mobiele carrier Softbank neemt het Amerikaanse mobiele telecombedrijf Sprint Nextel over in een transactie met een waarde van twintig miljard dollar. Daarvan is 12,1 miljard voor de aandeelhouders van Sprint Nextel en acht miljard bedoeld als extra kapitaal om de balans en uiteindelijke de concurrentiepositie van het bedrijf te versterken. Het zou gaan om de grootste overzeese overname door een Japans bedrijf tot nu toe.

Volgens Softbank ontstaat er door de overname een van de grootste mobiele telecomaanbieders ter wereld. Gebaseerd op het gecombineerde klantenbestand zou Softbank met Sprint de nummer twee op de Amerikaanse en Japanse markt worden en de nummer drie wereldwijd gezien.

Beide bestuurslagen zijn akkoord gegaan met de voorgenomen overname. De acquisitie moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Sprint en de antitrust-autoriteiten in de Verenigde Staten. Naar verwachting zal de transactie medio 2013 worden afgerond. In het kader van de transactie richt Softbank de aparte BV New Sprint op, dat eigenaar wordt van Sprint Nextel. Van New Sprint is 70 procent van de aandelen van Softbank. De overige 30 procent van de aandelen worden verdeeld over de huidige aandeelhouders van Sprint. New Sprint krijgt een notering aan de New Yorkse aandelenbeurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-15T11:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.