KPN verkoopt deel Nederlandse telecommasten

Dit artikel delen:

KPN heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van een deel van zijn Nederlandse telecommunicatiemasten aan Protelindo, eigenaar van telecommunicatiemasten in Indonesië. De verkoop levert een opbrengst op van 75 miljoen euro met een boekwinst van 66 miljoen euro.

In Nederland worden de mastconstructies veelal gebruikt door meerdere mobiele operators. KPN beschouwt de exploitatie van mastconstructies niet als kernactiviteit. KPN is om diezelfde reden al langere tijd bezig met het afstoten van vastgoed zoals kantoorpanden en voormalige telefooncentralegebouwen. KPN verkocht zodoende in 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012 ook mastconstructies. Na de verkoop van de telecommunicatiemasten huurt KPN de benodigde mastruimte voor zijn zendapparatuur terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prima efficiency slag. naast het in eigendom hebben heeft het ook een (fysieke) verantwoordelijkheid naar de omgeving toe. Huren zou zelfs over vele jaren heen goedkoper moeten kunnen zijn. De tijd is ook voorbij dat een opstelpunt een strategisch issue was.
Inmiddels is het zo ver dat als het ene punt het niet kan zijn er binnen beperkte afstand wel een ander opstelpunt is. Zeker ook omdat in veel draadloze concepten de volgende mast of die in een cirkel er omheen draadloos aangestuurd worden, waardoor alleen nog voeding en adequate aarding nodig is.

Tja ik ben toch wat argwanend. Als je kijkt (http://www.ptsmn.co.id/sitelocations.php) hebben ze nu alleen masten in Indonesië en dan is Nederland natuurlijk wel een mooie uitbreiding, maar wel aan het andere eind van de wereld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-31T10:32:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.