Verizon dwarsboomt Qwest bij overname MCI

De Amerikaanse telecomgroep Verizon Communications heeft een informeel overnamebod uitgebracht op MCI. Het dwarsboomt hiermee de overnameplannen van Qwest.

Verizon biedt ongeveer even veel voor MCI als Qwest, dat het telecombedrijf wil overnemen voor 6,3 miljard dollar. De onderneming weigert op dit moment elk commentaar, maar heeft naar eigen zeggen de overname niet nodig om sterker te staan tegenover concurrent SBC. Deze Amerikaanse telecomonderneming verstevigde onlangs zijn marktpositie door AT&T voor zestien miljard dollar in te lijven.

Ook MCI weigerde commentaar. Het bedrijf sleept nog steeds een onfrisse fraudegeschiedenis met zich mee, ook al dumpte het de besmeurde naam WorldCom. MCI beschikt echter ongetwijfeld over verschillende troeven voor telecombedrijven als Qwest en Verizon. Zo heeft het een nationaal telefoonnetwerk en een ruim klantenbestand van  vijftien miljoen consumenten en bedrijven.


Volgens analisten is MCI een aantrekkelijke overnamekandidaat voor Verizon omdat dat bedrijf, als nationale speler in de draadloze telecommarkt, moeite heeft om grote ondernemingen aan te trekken. Verizon lijkt voor de aandeelhouders van MCI bovendien een betere overnamekandidaat dan Qwest, dat er financieel niet zo goed voor staat. In de eerste negen maanden van 2004 boekte het bedrijf een verlies van 1,66 miljard dollar, terwijl de omzet met 4 procent daalde ten opzichte van dezelfde periode van het jaar voordien. Eind september had Qwest ongeveer 17,2 miljard dollar aan schulden, en rond 1,8 miljard dollar cash ter beschikking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-11T13:08:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.