Citrix versterkt mobilitytak met Zenprise

Dit artikel delen:
Vrouw Smartphone

Virtualisatiespecialist Citrix neemt Zenprise over, een Amerikaanse leverancier van software voor het beheren en beveiligen van mobiele apparatuur. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Citrix verwacht de acquisitie in het eerste kwartaal van 2013 af te ronden. Het bedrijf wil het Zenprise-product voor mobile device management opnemen in zijn Citrix CloudGateway en Me@Work-oplosssngen voor het beheer van mobile apps en data.

Citrix zet dit jaar in op het investeren in mobiele telecom en byod (bring you own device). Het nam eerder al Bytemobile over, een Amerikaanse leverancier van software om het data- en videoverkeer van mobiele netwerkoperators in goede banen te leiden.

Samen met Zenprise wil Citrix een mobility platform op de markt aanbieden waarmee klanten de verschillende apps en datastromen, voorkomend uit de groeiende mix van mobiele apparatuur in hun bedrijf, makkelijker kunnen beheren. Volgens Citrix maken klanten zich zorgen over de wildgroei aan apparaten, het complexer en duurder wordende beheer en de daaraan gekoppelde beveiligingsdreigingen.

Durfkapitalisten

Zenprise opende in 2003 zijn deuren in Silicon Valley. Het werd gesteund door diverse investeerders, zoals Bay Partners, Greylock Partners, Ignition Partners, Mayfield Fund, Rembrandt Venture Partners, en Shasta Ventures. In oktober 2011 kreeg het bedrijf nog een financiële injectie van dertig  miljoen dollar van zijn investeerders voor de verdere productontwikkeling en de uitbouw van een verkoop- en marketingapparaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Opvallend is dat Citrix zich tot CloudGateway 2.0 heeft beperkt tot MAM-oplossingen (Mobil Application Management) en wilde niks te maken hebben met device management (MDM), maar dit beleid is met overname van Zenprise veranderd. Slim, want door deze oplossing heeft Citrix op 1 product na, een totale oplossing voor byod-zaken! Voor een byod-oplossing heb je ook een Mobile Application oplossing nodig om je applicaties als App`s aan te kunnen bieden op je mobile device. Dit kan je zien als een extra laag binnen je architectuur. Zonder deze component zijn je applicaties niet geschikt voor het werken of presenteren op een smart phone of tablet. Ik verwacht dat Citrix in 2013 (Q3-4) een product voor deze zaak gaat overnemen om een complete oplossing voor Enterprise Mobility aan te kunnen bieden. Als dit gebeurd is dan biedt Citrix haar klanten een totale oplossing voor een "Triple A" architectuur!

Helemaal mee eens Reza!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-11T11:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.