Imtech neemt Fins EMC Talotekniikka Oy over

Dit artikel delen:

Technisch dienstverlener Imtech uit Gouda wil de Finse technische dienstverlener EMC Talotekniikka Oy overnemen. Bij dit bedrijf werken 580 medewerkers die een omzet genereren van ruim honderd miljoen euro. EMC Talotekniikka is ontstaan in 2007 door bundeling van vier middelgrote technische dienstverleners, die deels zijn opgericht in 1925. De groep is actief op het vlak van technische automatisering en elektrotechniek, telecom, gebouwautomatisering en energie.

De overname vindt plaats in het kader van de  groeistrategie 2015 waarbij Imtech in de Noordse regio aanzienlijk wil groeien. In 2011 bedroegen de opbrengsten in deze regio voor Imtech bijna zevenhonderd miljoen euro. Voor 2015 streeft het bedrijf in deze regio naar circa een miljard euro opbrengsten, te bereiken door een combinatie van autonome groei en aanvullende acquisities.

De overname is onderhevig aan goedkeuring van de Finse mededingingsautoriteiten. Naar verwachting zal de overname begin 2013 zijn afgerond. In juli 2012 nam Imtech in Finland al de technische dienstverleners SSR en Polar over (vijftig medewerkers, totale omzet circa vijftien miljoen euro). De overname van EMC Talotekniikka maakt de positie van Imtech in Finland nagenoeg compleet, aldus het concern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-19T11:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.