Nexus 7 van Google en Asus is populairste tablet

Dit artikel delen:
Award

De Nexus 7 van Google en Asus is door bezoekers van de website TabletGuide.nl verkozen tot tablet van het jaar 2012. Daarnaast werd de tablet ook de beste Android-tablet van het jaar. De Samsung Galaxy Tab 2 7.0 is verkozen tot de beste budget tablet van het jaar 2012. In december 2012 werden via de actiepagina meer dan zevenduizend stemmen uitgebracht door meer dan drieduizend bezoekers. Zij konden elk één, twee of drie tablets aanwijzen als favoriete tablet.

De verkiezing voor meest populaire tablet van het jaar was spannend. Ongeveer één op de acht stemmers (12,5 procent) gaf één van de drie stemmen aan de Nexus 7 van Google en Asus. De 7 inch tablet wordt met dit aantal stemmen verkozen als tablet van het jaar 2012. De tweede plek wordt behaald door de iPad 4 (iPad met Retina-display). Met 10,3 procent van de stemmen kan de nieuwste Apple-tablet als waardige nummer twee beschouwd worden. De derde positie wordt ingenomen door de Galaxy Tab 2 10.1 van Samsung. Met 9,7 procent van de stemmen is dit ook de hoogst geklasseerde 10 inch Android-tablet.

Android- en kleine tablets

De 7 inch Google-tablet wint ook de prijs Android-tablet van het jaar 2012. De Samsung Galaxy Tab 2 10.1 wordt tweede. Met een klein verschil wordt een andere tablet van Samsung, de Galaxy Note 10.1, derde met in totaal 8,4 procent van de stemmen.

Hoewel de Google Nexus 7 is verkozen als meest populaire tablet van 2012 zien we de tablets met schermformaten van 10 inch domineren. De Nexus 7 wint de tablet van het jaar-verkiezing voor kleinere tablets met een schermformaat van 7 tot 8 inch. Op de tweede plek vinden we de iPad Mini (7,3 procent), waarna we na een groot gat de Samsung Galaxy Tab 2 7.0 vinden (2,4 procent).

Budget- en Windows-tablets

Wanneer een tablet voor minder dan tweehonderd euro verkrijgbaar is, dan behoort hij tot de categorie ‘budgettablets’. De definitie is veranderd aangezien de tablets in 2012 gemiddeld goedkoper zijn geworden. De meest populaire budgettablet van 2012 is de Samsung Galaxy Tab 2 7.0 geworden. Deze 7 inch Samsung-tablet sleepte 2,4 procent van de stemmen in de wacht.

Voor het eerst zien we met de komst van Windows 8 de Windows-tablets terug in de ranglijst. Hiermee is een nieuwe categorie geboren: de Windows-tablet van het jaar. Hoewel de beschikbaarheid van Windows 8-tablets nog niet zo groot is, zijn er genoeg stemmen uitgebracht om een winnaar uit te kunnen roepen. Met meer dan honderd stemmen kan de Microsoft Surface met Windows RT uitgeroepen worden als meest populaire Windows-tablet van 2012. Dit is een bijzondere uitslag aangezien deze tabletcomputer op dit moment nog niet te koop is in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-27T13:15:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.