Europa legt geen regels op voor IP-telefonie

Dit artikel delen:

De Europese Commissie wil de groeiende markt van VoIP (telefoneren via het internet) geen regels opleggen. Dat is volgens de EU de beste manier om de concurrentie tussen de verschillende spelers te bevorderen.

"Voice over IP kan de bestaande marktstructuur grondig veranderen”, zo verklaart de European Regulators Group (ERG) op de website van de Europese Commissie. ERG groepeert de 25 nationale regelgevende instanties die verantwoordelijk zijn voor elektronische communicatie.

 

Op een bijeenkomst in Brussel, eind vorige week, nam de organisatie een gemeenschappelijke houding aan over VoIP-diensten. Door de VoIP-markt geen regels op te leggen, wil de ERG de aanbieders van IP-telefonie de kans geven om voluit te concurreren met de klassieke telecomspelers. Dat moet de ontwikkeling van de Europese VoIP-markt stimuleren.

“Ik ben van plan om een open houding sterk te promoten ten opzichte van Voice over IP in alle 25 lidstaten van de Europese Unie. Daarom verwelkom ik dit eerste gezamenlijke signaal van de nationale regelgevers”, aldus Viviane Reding, Europees commissaris voor Informatiemaatschappij en Media.

 

Voice over IP kan volgens haar een nog grotere impact hebben op consumenten en bedrijven dan e-mail. “En Voice over IP is slechts het topje van de ijsberg. IP-gebaseerde netwerken en diensten zullen de basis vormen voor een compleet nieuw aanbod van communicatiediensten. Ik ben ervan overtuigd dat, naarmate de markt zicht ontwikkelt, de Europese Commissie en de nationale regelgevers er samen voor zullen zorgen dat de uitrol van nieuwe IP-gebaseerde diensten in de EU niet wordt belemmerd door beperkende regels”, zegt Reding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

VO IP vrij !
In 1996 verklaarde de president van France Telecom tijdens een conferentie over de toekomst van Internet in Brussel dat: de Europese burgers niet zitten te wachten op de slechte kwaliteit van VOIP. Ook niet wanneer de gebruiker daarvoor minder dient te betalen. Mocht VOIP wel een succes worden dan zullen de Europese Telecom bedrijven zich beraden op wettelijke maatregelen.
Hun eerste slag lijkt nu verloren maar mijn vertrouwen in Overheid en Wetgeving rondom
de telecom sector zijn in mijn loopbaan ernstig beschadigd.
De toekomst is anno 2005 pas begonnen !

Het blijft opletten geblazen.
Albert J.Bausch
Oud direkteur van Bausch Datacom bv.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-15T09:17:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.