Ciber richt mobilitydivisie op

Dit artikel delen:
Ciber

Ciber Nederland gaat de kennis op het gebied van mobility bundelen in de nieuw opgerichte service line Mobility. Deze divisie richt zich onder meer op strategisch advies op het gebied van mobility, het ontwikkelen van mobiele toepassingen en de integratie van mobiele oplossingen met bestaande bedrijfssystemen. De divisie wordt geleid door service line manager Louis van de Wiele.

Ciber voegt verschillende diensten toe aan de nieuwe afdeling. Dit zijn native en cross-platform development voor iOS, Android, Windows en BlackBerry, html5-(web)development, integratie met onder andere SAP-systemen, asset management-systemen, een tablet publishing platform en managementconsultancy om de mogelijkheden van mobility zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de business. De oplossingen worden zowel ingezet in de consumenten- als de enterprise-markt.

Mobile device management

‘Door de expertise onder te brengen in een eigen service line verwachten we beter te kunnen inspelen op de mobilitytrends in 2013’, zegt Louis van de Wiele. ‘Zo zien we dat bestaande backend-systemen steeds vaker gekoppeld worden aan mobiele oplossingen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven hun bedrijfsprocessen kunnen vereenvoudigen en een betere gebruikerservaring kunnen aanbieden aan medewerkers. Tenslotte zal mobile device management dit jaar nog belangrijker worden, omdat de bring your own device-trend nog een tijdje zal doorzetten.’

Mobility is al langer een focus van Ciber Nederland. Zo heeft het bedrijf recent projecten uitgevoerd voor onder meer ProRail, Malmberg en Eneco.

ParkeerApp voor Alliander

Onlangs heeft Ciber een innovatiewedstrijd uitgeschreven onder de naam ItsApp2U. Het bedrijf daagde bedrijven uit om een idee in te zenden voor een nog niet bestaande enterprise mobility-app. Van de vele inzendingen werd het idee van Evert Kuiken van Alliander door de jury als beste beoordeeld.

Tijdens een bijeenkomst is zijn idee, de ParkeerApp, verder uitgewerkt. Deze app toont beschikbare parkeerplaatsen bij een kantoor van Alliander en biedt alternatieven zoals openbare parkeerplaatsen of openbaar vervoer als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn. Tijdens de bijeenkomst is een basis gelegd voor een app, die de komende tijd verder kan worden ontwikkeld.

Human Capital Management

Mobility is niet de eerste service line die in 2013 wordt opgezet. Per 1 januari 2013 heeft Ciber Nederland ook de service line Human Capital Management. De ict-dienstverlener is al jaren actief binnen deze markt, maar wil zijn activiteiten verder uitbreiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-18T11:25:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.