Qwest doet toch poging om MCI te kopen

Het gevecht om MCI is nog niet geslecht. Qwest heeft zich opnieuw gemeld en de aandeelhouders van MCI vragen zich af waarom een eerder bod van deze telecomnaanbieder werd afgeslagen.

Het Amerikaanse telecomconcern Qwest geeft de strijd om branchegenoot MCI nog niet op. Gisteren zei Qwest dat het een nieuw bod voorbereidt, nadat MCI een eerder bod van Qwest afwees en de voorkeur gaf aan rivaal Verizon. Qwest heeft eerder 7,3 miljard dollar geboden op MCI, terwijl Verizon maar 6,75 miljard biedt.

 

Het is voor de aandeelhouders van MCI dan ook niet acceptabel dat de directie van MCI het bod van Qwest niet in overweging hebben genomen. Voor de analisten is dit begrijpelijker, want zij zxien niet in wat Qwest met MCI wil. Deze koper is volgens hun minder stabiel en beschikt zelf al over een 'lange afstanden' telefoonnet. 

 

Qwest-topman Richard Notebeard zegt nu ervan uit te gaan dat met een nog hoger bod (volgens geruchten 8 miljard dollar) op MCI leidt tot "een inhoudelijke dialoog waarin we de voordelen van ons bod kunnen uitleggen". Notebeard dringt ook aan op de mogelijkheid de boeken van MCI te kunnen onderzoeken.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-18T14:38:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.