Russisch contract stuwt omzet AND omhoog

Dit artikel delen:

De Rotterdamse digitale kaartenmaker AND heeft over 2012 een sterk resultaat gerealiseerd. De omzet steeg met 90 procent naar in totaal 4,5 miljoen euro. Mede dankzij de doorgevoerde reorganisatie daalden de bedrijfskosten in 2012 met 2,5 miljoen euro. Hierdoor is per saldo een nettowinst van 1,8 miljoen euro behaald. De omzetstijging is met name te danken aan het in maart 2012 gesloten contract met het Russische Navitel voor het leveren en onderhouden van navigatiekaarten voor West-Europa.

AND wil een deel van de winst investeren in het opzetten van maatwerkdiensten die worden aangeboden naast de digitale kaarten en geodata. Daardoor neemt de waarde van AND's producten toe, is de gedachte erachter. De inhoud en waarde van AND's eigen kaarten wordt door de binnen deze maatwerkprojecten verkregen data verder verhoogd. De hiermee verrijkte database, in combinatie met de vaak branche- en sectorspecifieke maatwerkoplossingen, geven AND de hefboom voor verdere groei.  

Afgelopen augustus deed het beursgenoteerde AND een mededeling dat er verkennende gesprekken met een derde partij werden gevoerd over mogelijk vormen van samenwerking. Vanwege personele wisselingen bij de andere partij zijn op initiatief van deze partij de gesprekken tot nader order opgeschort.

LBS

Eind 2012 sloot AND een overeenkomst met het Amerikaanse DeCarta om wereldwijde location-based services (lbs) aan te kunnen bieden zoals geocoding, local search, gepersonaliseerde kaarten en routeplanning. Deze overeenkomst maakt het voor AND mogelijk een geïntegreerde oplossing voor digitale kaarten middels diverse api's aan te bieden op basis van DeCarta's lbs-technologie. AND verwacht dat in de loop van het eerste kwartaal van 2013 een scala aan lbs api's en diensten beschikbaar komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij AND

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-12T16:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.