Detron verkoopt Esprit Telecom aan Ziggo

Dit artikel delen:

Detron ICT & Telecom Groep (Detron) verkoopt Esprit Telecom en Zoranet voor 18 miljoen euro aan Ziggo. Esprit Telecom met vestigingen in Almere en Zwolle boekte over 2012 een omzet van 37 miljoen euro. Volgens Detron is het voordeel verdwenen om als ict-speler een telecomoperator in huis te hebben; het telecomonderdeel ging steeds losser van de rest van het bedrijf opereren. Om die reden zegt Detron besloten te hebben het vizier volledig te richten op de ict-activiteiten.

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma). Volgens Hendrik de Groot, algemeen directeur zakelijke markt van Ziggo, is zijn bedrijf al actief voor de kleinzakelijke markt met Alles-in-1 oplossingen, bestaande uit breedband internet, telefonie, tv en in toenemende mate clouddiensten. Met de overname van Esprit Telecom breidt Ziggo de dienstverlening versneld uit naar het grotere segment van het mkb. 'Samen met Esprit Telecom zullen wij investeren in nieuwe zakelijke clouddiensten en toepassingen, waaronder een nieuwe generatie telefoniediensten en een next generation breedbandnetwerk.'

Mkb-operator

Esprit Telecom (75 medewerkers) is een aanbieder van telefonie- en datadiensten voor het mkb in Nederland en beschikt over een verkoopkanaal van wederverkopers. Onderdeel van de acquisitie is Zoranet (23 medewerkers), een door Detron in juni 2011 overgenomen dienstverlener op het gebied van breedbandverbindingen voor detailhandel en zorg uit Zwolle.

Detron-oprichter George Banken: 'Ik heb besloten Esprit Telecom en Zoranet, Detrons eigen operators, te verkopen aan een bedrijf dat beschikt over zijn eigen netwerk en duidelijk ambities heeft in de zakelijke markt. Het samengaan met Ziggo leidt tot een krachtige alternatieve telecomoperator voor de detailhandel en het mkb.' Hij wil de opbrengsten van de verkoop gebruiken voor de verdere groei van de ict-activiteiten en verwachten dit jaar nog acquisities te kunnen doen.

Herfinanciering

Het automatiseringsbedrijf bestond sinds begin 2012 uit drie takken: Detron ICT Solutions (het vroegere Kender Thijssen), Detron Telecom Solutions (voorheen Finntax) en Esprit Telecom. Dit laatste onderdeel uit Almere bleef onder eigen naam actief omdat het als telecomoperator duidelijk verschilde van de twee andere takken. Onder Esprit Telecom viel ook Zoranet, een door Detron in juni 2011 overgenomen dienstverlener op het gebied van breedbandverbindingen voor detailhandel en zorg uit Zwolle.

Detron publiceerde recent uitstekende jaarcijfers met een omzet van 148 miljoen euro (ruim veertig procent groei) en een bedrijfswinst van 9,3 miljoen euro (een plus van 25 procent). Wel maakte het bedrijf in 2012 bekend dat het na de overnames van Issue en MSA nieuwe financieringsafspraken met huisbank Rabobank moest maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-14T18:51:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.