Russisch Navitel verkoopt West-Europese kaart AND

Dit artikel delen:
Navigatie

Navitel, leverancier van navigatieproducten voor de auto-industrie in Rusland en Oost-Europa, start nu ook met de verkoop van navigatiesoftware met West-Europese kaarten. Die is gebaseerd op technologie van de Rotterdamse kaartenmaker AND. De navigatiesoftware is beschikbaar in Google Play (Android) en binnenkort in iTunes (iOS). Andere platformen volgen later.

Beide bedrijven beweren dat de kaarten ruim 98 procent van het wegennet dekken, waaronder bijna vier miljoen 'points of interest' (poi), adresgegevens en navigatie over de grenzen. De kaarten beslaan meer dan zes miljoen kilometer wegen en ongeveer 372.500 steden en gemeenten. De volgende landen zijn opgenomen in het pakket 'West-Europa': Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Vaticaanstad, Zwitserland en Zweden.

Navitel en AND sloten in april 2012 een samenwerking om kennis en ervaring in het ontwikkelen van navigatieproducten te combineren. Dankzij de samenwerking kan het Russische navigatiebedrijf nu producten aanbieden met gedetailleerde, nauwkeurige en actuele West-Europese kaarten op basis van de AND-geodata. Die gegevens worden gebruikt voor het wereldwijde zoeken van adressen, geocoding, mapping en navigatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-09T10:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.