Apple iPad maakt ouderen langer zelfstandig

Dit artikel delen:
Ouder koppel

Alle ouderen in Nederland moeten aan de tablet. Dat vindt ouderenorganisatie Unie KBO. Samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en ondersteund door zorginnovator Focus Cura, biedt de Unie KBO binnenkort ouderen een iPad aan, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven. En dat is hard nodig nu de overheid flink gaat snijden in de ouderenzorg aan huis. Ouderen raken hierdoor meer op zichzelf en hun directe omgeving aangewezen.

De content van de tablet biedt ouderen straks vele mogelijkheden om beter en langer regie te houden over hun eigen leven en gezondheid. Het onderhouden van een stevig sociaal netwerk, beweegtips via filmpjes, administratieve thuiszorg op afstand, veilig omgaan met medicijnen via de zogenaamde app-otheek, op al deze terreinen gaat de tabletcomputer hen ondersteunen. Informatie over gezonde voeding wordt meteen gelinkt aan kant-en-klare maaltijden en personenalarmering met beeldbellen. Zo worden er maandelijks nieuwe mogelijkheden aangeboden, alles in nauw overleg met ouderen zelf.

Pilot

Inmiddels is in Den Helder een pilot met 25 ouderen gestart die drie maanden lang gaan proefdraaien met de voorgeprogrammeerde iPad. Per 25 gebruikers komt er een vrijwillige begeleider die hulp biedt en voor de juiste updates zorgt. Uiteindelijk zal de tablet via het KBO-lidmaatschap, tegen een aantrekkelijke prijsstelling, beschikbaar komen voor alle ouderen van Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn moeder van 92 geeft de voorkeur aan haar 22" beeldscherm, dat kan ze beter lezen.
Een iPad is mijn inziens een slechte keuze waar het om prijs/prestatie-verhouding gaat. Ik vraag me af in hoeverre de firma Apple hier gebruik maakt van haar marketing.
Wat ik zie in de site van Focus Cura is een tamelijk betuttelende manier met ouderen om te gaan. Ik weet zeker dat dat bij mijn moeder tot een botte weigering zou leiden met de opmerking dat ze nog niet dement is.

Citaat: 'Beweegtips via filmpjes, administratieve thuiszorg op afstand, veilig omgaan met medicijnen via de zogenaamde app-otheek'

Zilveren Kruis (Achmea) bedoelt dus eigenlijk dat er bezuinigd gaat worden op personeel in de zorg.

Waarom niet een Android- of Windows-tablet?
Daar is meer mee mogelijk.

@corne: noem maar iets dat een Android-tablet wel kan en een iPad niet. Iets dat ouderen ook daadwerkelijk zouden gebruiken dan.

@Peter/Corne: het zou mijn moeder, en met haar vele ouderen niet eens zo zeer gaan om wat voor platform of merk het is.

Het gaat veel ouderen, die soms alleen maar een AOW-tje hebben, vooral om de betaalbaarheid.
Helaas valt Apple dan al snel af...

@ Pa Va Ke
Waarom 'helaas'?
Andere merken zijn niet slechter.

@Jan ...

'Helaas' ging in mijn reactie niet over goed of slecht, ik snap je verwarring.
Ik doelde meer op het project dat een apple kiest terwijl er betaalbaardere alternatieven zijn in de vorm van Android-tablets.

Bedden opmaken, ramen lappen, eten koken, steunkousen aantrekken, etc., de Apple iPad kan het allemaal...

Vele van jullie zijn erg negatief over de Apple Ipad , en hebben een voorkeur voor android.
Ik denk echter zelf dat de ipad beter is en makkelijker in de omgang.
Het kan inderdaad geen huishoudelijke klusjes doen maar nadat mijn eigen moeder een ipad gekocht had ging het beter met haar.
Daarom denk ik ook dat dit een erg goed initiatief is.

hallo ik woon in Australia en wij gaan ook beginnen aan dit program ik ben 82 en wil er graag aan meedoen ben heel veel aan mijn computer kijk dikwijls naar hollandse programs vond uw letter heel interesant dank u

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-31T15:30:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.