Rabobank en Microsoft testen Windows 8-app

Rabobank

Rabobank heeft een Windows 8-app voor mobiel bankieren ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers van dit besturingssysteem snel inloggen en hun saldo bekijken op hun laptop, desktop of tablet. De app dient als proef. Onderzocht wordt of klanten met Windows 8 graag een app gebruiken of toch liever inloggen op de website. De app is ontwikkeld in samenwerking met softwareleverancier Microsoft. Aan de hand van gebruikerservaringen wordt de app mogelijk verder ontwikkeld.

Rabobank is volgens eigen zeggen de eerste Nederlandse bank met een app speciaal voor Windows 8. Inloggen op de app gebeurt met een vijfcijferige code. Met de app kunnen gebruikers op hun Windows 8-apparaat eenvoudig hun saldo checken en bij- en afschrijvingen inzien. Wie een betaling wil doen, kan met de Random Reader inloggen op de site.

Het aantal gebruikers van mobiel bankieren bij Rabobank is het afgelopen jaar fors gegroeid. Dat constateerde cio René Steenvoorden ook al in een interview met Computable. Bijna 1,5 miljoen particuliere en zakelijke klanten maken gebruik van Rabo Mobielbankieren. De Rabo Bankieren App is voor steeds meer mensen de vervanger van de website. 25 procent van de gebruikers maakt inmiddels niet of nauwelijks meer gebruik van www.rabobank.nl. De app is beschikbaar iPhone en iPad, Android, Blackberry en Windows Phone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

'Onderzocht wordt of klanten met Windows 8 graag een app gebruiken of toch liever inloggen op de website.'

Vreemd onderzoek. Het is immers al bekend dat er 1,5 miljoen mensen een app gebruiken. Dat het daarbij een ander OS betreft, doet niet ter zake.
De Rabo moet natuurlijk beide doen / ondersteunen. Enige conclusie die uit 't onderzoek mogelijk is.

Mooie app, werkt goed. Gebruik sinds één week. Persoonlijk vind ik voor inzage saldo reader overbodig. Wel voor betalen/overboeken moet reader blijven. (imho)

(laatst vond ik minder dat HI geen w8p app heeft voor inzage data verbruik, alleen iPhone/Android...)

Alleen is er nog steeds geen omschrijving bij te zetten. Zou voor de ontvangende partij wel zo handig zijn.

de rabobankier app geeft alleen aan updaten moet terwijl het geen nieuwe update heeft kan niks meer mee jammer ff een nieuwe update voor deze update was alles goed en nu niet graag weer een nieuwe update en er zijn op dit moment veel mensen met deze klacht

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-03T16:09:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.