Belgacom en Swisscom internationaal in joint venture

Dit artikel delen:

Belgacom en Swisscom Fixnet voegen hun internationale carrieractiviteiten samen in een joint venture. De Belgische telecodienstenaanbieder krijgt een meerderheidsbelang in de samenwerking.

Belgacom en Swisscom Fixnet gaan een joint venture opzetten waarin Belgacom 72 procent van de aandelen bezit. Swisscom Fixnet brengt zijn internationale carrierbusiness (de verkoop van diensten aan andere telecombedrijven) onder in deze gezamenlijke onderneming in ruil voor 28 procent van de aandelen. Het hoofdkwartier komt in Brussel, met een kantoor in Zwitserland. De kantoren van Belgacom in Dubai, New York en Singapore blijven behouden.

De Swisscom-werknemers kunnen eventueel aan de slag gaan in het nieuwe bedrijf, maar ongeveer honderd van de 124 banen in Zwitserland gaan de komende drie jaar verdwijnen. Voor de werknemers van Belgacom International Carriers Services vormt de oprichting van de joint venture geen bedreiging van hun job.

Door hun internationale carrieractiviteiten samen te voegen, hopen Belgacom en Swisscom hun marktpositie te versterken. In de internationale carriermarkt heerst immers een sterke concurrentiestrijd, overcapaciteit en een hoge prijzendruk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heet deze joint venture misschien Helgacom?
Zo ja, hebben zij dan een website?
Bij voorbaat dank voor iedere info.

Met vriendelijke groet,
Pauline Bleeker

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-24T10:35:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.