Vodafone zet 4G small cell-technologie in

Dit artikel delen:

Vodafone Nederland zet als eerste telecomaanbieder in Nederland en als eerste binnen de Vodafone Group 4G small cell-technologie in. Small cells zijn kleine zendmasten met een bereik van tien meter tot enkele honderden meters, waarmee Vodafone de capaciteit van zijn netwerk op specifieke locaties nauwkeurig kan verhogen.

Vodafone is onder de noemer ‘Speed Zone’ gestart met het plaatsen van deze 4G-small cells in de Vodafone- en Belcompany-winkels, zodat klanten de voordelen van 4G in de praktijk kunnen ervaren. Vodafone zet daarnaast een combinatie van 3G- en 4G-small cells in op drukke locaties in stedelijke gebieden, waarmee het de kwaliteit van het mobiel internet op een efficiënte manier kan verbeteren. Eerder liet de operator ook weten als eerste in Europa het reguliere macronetwerk te verbeteren met Antenna Integrated Radio-antennes.

Small cells kunnen door de eigenschappen compact, licht en gering zendvermogen gemakkelijk en snel gemonteerd worden op locaties waar de capaciteit van het reguliere macronetwerk ontoereikend is. Hierdoor kunnen klanten ook op specifieke en meestal drukke stadslocaties toch profiteren van sneller mobiel internet. Door de small cells zowel voor 3G- als 4G-technologie toe te passen, verbetert Vodafone niet alleen de kwaliteit van het mobiele internet voor nieuwe 4G-klanten, maar ook voor bestaande klanten op het 3G-netwerk.

#FastForward

De inzet van small cell-technologie is onderdeel van de tweede fase van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op zich is de small cell technologie interessant voor evenementen etc, omdat bijvoorbeeld daar tijdelijk op een beperkt oppervlak veel capaciteit nodig zal zijn. Het dilemma voor de korte termijn is dat er weinig 4G smartphones zal zijn en dat dus ook 3 G nog investering vereist. Eigenlijk is 3G de investering in de desinvestering. Over een jaar zullen de 4G smartphone mainstream zijn, nog een jaar later in de meerderheid....

Overigens zou de inzet van Wi-Fi een vergelijkbaar effect kunnen hebben, maar dat is wat branche-vreemd in dit geval lijkt het.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-14T09:16:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.