Kavel voor landelijk politienetwerk naar Enertel

ISC heeft de vijf-jarige opdracht voor de toegangsvoorzieningen tot het landelijke politienetwerk gegund aan Enertel. Met de aanleg van dsl-verbindingen en vaste en mobiele inbelvoorzieningen is een bedrag van ruim drie miljoen euro gemoeid.

ISC (ICT Service Coöperatie Politie, Justitie en Veiligheid) bouwt op dit moment een telecommunicatienetwerk voor politie-instellingen. Het is de bedoeling dat ook andere organisaties, die zich bezighouden met openbare orde en veiligheid (onder meer brandweer en ambulancezorg), van deze nutsvoorziening gebruik gaan maken. ISC gaf BT vorig jaar september de opdracht voor levering van het vaste telecommunicatienetwerk, dat elfhonderd locaties op dit netwerk aansloot.

 

Vestigingen die niet aan het hoge eisenniveau voor een vaste aansluiting van BT voldoen, krijgen een inbel- of dsl-verbinding via Enertel. Er zullen in totaal vijfhonderd dsl-verbindingen komen. De kosten voor het inbelverkeer zijn niet meegenomen in het contract. Drie andere bedrijven hebben geboden op de opdracht. ISC wil de namen niet bekend maken.

Het vaste netwerk en de toegangsvoorzieningen tot dit net zijn via twee aparte opdrachten ingevuld, legt Aaldert Knol, teammanager binnen het Infrastructuur Ontwikkelcentrum bij ISC, uit. "Organisaties die een vaste verbinding van BT gebruiken moeten beschikken over een hoog beveiligingsniveau. Via deze verbinding hebben instellingen directe toegang tot verschillende applicaties en gevoelige informatie. Zulke panden moeten rond de klok bemand zijn. Voor een strandpost die alleen in de zomer open is, is dat teveel gevraagd." Dergelijke locaties krijgen een toegangsvoorziening tot het politienet via Enertel met aparte beveiligingsvoorzieningen. De volgende aanbestedingsopdracht voor de nutsvoorziening is de vernieuwing van de netwerkbeveiliging. Deze wordt later dit jaar toegekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-28T12:04:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.